Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αλλαγή των κριτηρίων κατανομής χρηματοδοτήσεων προς τους Δήμους διεκδικεί η ΠΕΔ Στερεάς

 

 

Ξεκίνησε ο δημόσιος διάλογος για την αλλαγή των κριτηρίων κατανομής των χρηματοδοτήσεων προς τους Δήμους .  «Η αλλαγή του τρόπου κατανομής των χρηματοδοτήσεων προς τους Δήμους αποτελεί πάγιο αίτημα της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και βρίσκεται πάντα ψηλά στην ατζέντα μας'' επισημαίνει ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Καρπενησίου  Νίκος Σουλιώτης.

''Είναι κατάκτηση για την ΚΕΔΕ και την αυτοδιοίκηση, το γεγονός ότι στο συνέδριο του περασμένου Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, άνοιξε ο δρόμος για την αλλαγή του τρόπου κατανομής των ΚΑΠ και της ΣΑΤΑ'' σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΕΔ . Και προσθέτει :

''Σήμερα  ο πληθυσμός είναι το κριτήριο  που ουσιαστικά καθορίζει την κατανομή, με αποτέλεσμα να αδικούνται οι περιφερειακοί και κυρίως οι μικροί και μειονεκτικοί Δήμοι. Δεν θέλουμε να ανακατανείμουμε τη φτώχεια μας και φυσικά δεν θέλουμε να αδικηθεί κανένας Δήμος. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να αυξηθούν οι χρηματοδοτήσεις και στη συνέχεια να υπάρξει ορθολογική και δίκαιη κατανομή''.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. που συνεδρίασε χθες αποφάσισε ομόφωνα τη σύσταση Επιτροπής  η οποία θα έχει ως έργο την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και την προετοιμασία πρότασης, η οποία στη συνέχεια θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί  στη Θήβα  στις 16 Δεκεμβρίου, για να ληφθεί η σχετική απόφαση και στη συνέχεια να ξεκινήσει η διεκδίκηση  των χρηματοδοτήσεων.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε, επίσης ομόφωνα, η ανάδειξη και η ολοκληρωμένη προβολή και παρουσίαση τουριστικών και πολιτιστικών σημείων σε όλους τους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας.  

 

Φωτογραφίες