Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ανησυχητική η αυξηση των κρουσμάτων covid στη Λαμία και την Ελάτεια

Ανησυχητική είναι η άνοδος των ενεργών κρουσμάτων στον Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας , μέσα σε μόλις μία εβδομάδα .  Σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Ενημέρωση Covid-19! το πιο ανησυχητικό είναι ότι το σύνολο των ενεργών κρουσμάτων αφορά κατά κύριο λόγο την Τοπική Κοινότητα της Ελάτειας.

  Οι φόβοι για μεγαλύτερη διασπορά εντείνονται, σύμφωνα με την Δήμαρχο Αθανασία Στιβακτή , η οποία απευθύνει εκκληση στους δημότες . 

 '' Η εξέλιξη της πανδημίας δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού! Ας φροντίσουμε να τηρούμε πιστά τα μέτρα προστασίας σε κάθε μας δραστηριότητα, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου μας'' 

Προβληματισμό προκαλεί στις υγειονομικές αρχές του νομού και η αύξηση των κρουσμάτων στη Λαμία . Δεκαεξι νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στους σημερινούς δειγματοληπτικούς ελέγχους . Στην Πλατεία Ελευθερίας σε 219 δειγματοληψίες βρέθηκε ενα  θετικό . Πρόκειται για εναν 48 χρονο που κόλλησε τον ιό  μετά από στενή επαφή θετικού επιβεβαιωμένου κρούσματος με ήπια συμπτώματα, εμβολιασμένο . Στα Γαλανέικα στο Δημοτικό πάρκινγκ διενεργήθηκαν  325 δειγματοληψίες και βρέθηκαν 15 θετικά . Ολα έχουν ήπια συμπτώματα ενώ τα περισσότερα (9) αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα . Οκτώ ατομα είναι ανεμβολίαστα και επτά εμβολιασμενα , μάλιστα 4 αφορούν μαθητές . Στη Λαϊκή Αγορά του Παγκρατίου εγιναν 75 δειγματοληψίες , στο Δημοτικό Κατάστημα (για παιδιά Ρομά) 11 δειγματοληψίες και στο Δημοτικό Σχολείο Ανθήλης(για παιδιά Ρομά) 5 δειγματοληψίες , χωρίς να βρεθεί κανένα θετικό .