Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

«Απουσιάζει η πολιτεία από κάθε ενίσχυση του έργου μας» Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία σήμερα


Ημέρα απολογισμού και επανακαθορισμού των δράσεων του Αναπηρικού Κινήματος η σημερινή για τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία του νομού Φθιώτιδας.
Η 3η Δεκέμβρη 2021 είναι η  Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και οπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Λεωνίδας Μίχος ''οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το δικό μας δελτίο θα είναι διαφορετικό και δεν θα περιλαμβάνει ευχές ή προθέσεις. Αντίθετα θα αποτυπώνει τον απολογισμό μας και την προοπτική των δράσεών μας''.
Επιχειρώντας εναν σύντομο απολογισμό του εργου της χρονιάς που φεύγει ο Σύλλογος Γονένω και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία του νομού Φθιώτιδας τονίζει σε ανακοινωσή του οτι ''δημιουργούμε ένα μέλλον ίσων ευκαιριών για τα ατομα με αναπηρία  και τις Οικογένειές μας''.
Η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει τα εξής: ''Απολογιστικά σε μία ακόμη κρίση, αυτή της πανδημίας σταθήκαμε όρθιοι. Παρά το γεγονός της απουσίας της πολιτείας από κάθε ενίσχυση των φορέων μας (ακόμη και τα rapit tests ή 200 την εβδομάδα μας επιβαρύνουν κοστολογικά), ιδρύσαμε και λειτουργούν άλλες δύο (2) Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, στα Γαλανέϊκα, δυναμικότητας εφτά (7) Α. με Α. Συνολικά λοιπόν στις Στέγες μας διαβιούν δώδεκα (12) Α. με Α.. Επιπλέον άρχισε και η λειτουργία της νέας υπηρεσίας «Βραχείας Φιλοξενείας» στη Στέγη της Ροδίτσας, μία υπηρεσία πρωτοπόρα και μοναδική σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά ουσιαστικά υπηρεσία ανακούφισης των οικογενειών των Ατόμων με Αναπηρία.
Στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, όπου συμμετέχουν ογδόντα (80) ατομα με αναπηρία, από κάθε γωνιά της Φθιώτιδας, με την συνεργασία του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την πρόσληψη εργαζομένων, αυξήσαμε στο διπλάσιο τα Θεραπευτικά προγράμματα εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, φυσικοθεραπείας, Ειδικής Αγωγής, ψυχολογικής υποστήριξης και προσθέσαμε και νέες δράσεις χορού, basket, handball, πλέον των λοιπών ιππασίας, τένις, ποδοσφαίρου, γυμναστικής, bowling κλπ. Κερδίζουμε την χρονιά που έρχεται και το διαχρονικό μας στοίχημα της Προστατευμένης Απασχόλησης. Τελειώνει η κατασκευή του Εργαστηρίου Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής στη Ροδίτσα. Μαζί με την επαναλειτουργία του Λαχανόκηπου στη Ροδίτσα θα δοθεί η διέξοδος στην απασχόληση των παιδιών μας και παράλληλα θα τροφοδοτήσουν τις ανάγκες των Στεγών μας και του Κέντρου μας με τη διατροφή. Όπως η οικονομική κρίση έτσι και η κρίση της πανδημίας με την απόλυτη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων μας δυναμώνουν''.

    

 

randomness