Δήμος Δομοκού : Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση «Βία και Ψυχικές Διαταραχές - Μύθοι και Πραγματικότητα»
Με μεγάλη συμμετοχή και ουσιαστικό διάλογο ολοκληρώθηκε την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, η εκδήλωση με θέμα «Βία και Ψυχικές Διαταραχές - Μύθοι και Πραγματικότητα», που διοργάνωσε ο Δήμος Δομοκού σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και την ΠΕΨΥκΚΑ Λαμίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού , με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου, μαθητές του Λυκείου Δομοκού, εκπαιδευτικούς, Εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Δομοκού, υπαλλήλους του Δήμου και δημότες .
Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Δομοκού Χαράλαμπος Β. Λιόλιος, ο οποίος επεσήμανε τη σημασία της ευαισθητοποίησης γύρω από το στίγμα των ψυχικών διαταραχών και της βίας, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για ενημέρωση και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας, Παιδείας και Πολιτισμού, κα Ανδριανή Γκούβα, και η Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δομοκού, κα Αναστασία Παπανικολάου.
Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες από ειδικούς, οι οποίες πλαισιώθηκαν από τη Δομή του Οικοτροφείου «Άνοιξη» ΠΕΨΥκΚΑ. Συγκεκριμένα:
Ο κ. Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Ψυχολόγος, ανέπτυξε το θέμα «Στίγμα και Ψυχικές Διαταραχές», εστιάζοντας στους κοινωνικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη στάση απέναντι στις ψυχικές ασθένειες.
Η κα Ευφραιμία - Μαρία Δούκα, Ψυχολόγος στη Δράση Υπηρεσίες Κατ' Οίκον Νοσηλείας και Ειδικής Φροντίδας Ψυχικής Υγείας της ΠΕΨΥκΚΑ, παρουσίασε το θέμα «Βία και Ψυχικές Διαταραχές», αναλύοντας τα αίτια και τις διαστάσεις του φαινομένου.
Τέλος, η κα Ράμμου Μαριάνθη, Ψυχολόγος και Επιστημονικά Υπεύθυνη στο Κέντρο Υγείας Ημέρας Ενηλίκων "Το Στέκι", ΠΕΨΥκΚΑ, παρουσίασε την ομιλία «Η Κοινωνική Προσφορά και το Έργο της ΠΕΨΥκΚΑ», αναδεικνύοντας το έργο και τη σημασία της κοινωνικής στήριξης στον τομέα της ψυχικής υγείας.
Η εκδήλωση κατάφερε να ενισχύσει τη γνώση και την κατανόηση για το στίγμα που συνοδεύει τις ψυχικές διαταραχές, αναδεικνύοντας την ανάγκη για αποδοχή και στήριξη. Παράλληλα, προκάλεσε έναν ουσιαστικό διάλογο για τη σχέση της βίας με τις ψυχικές διαταραχές, τονίζοντας τη σημασία της πρόληψης και της κατάλληλης φροντίδας.