Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

   

Θύμιος Παπαβασιλείου : Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, ένας εκδότης τυπογράφος – δημοσιογράφος, εραστής της ελευθερίας του λόγου

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, ένας φίλος μαχητής της ζωής, ένας εκδότης τυπογράφος – δημοσιογράφος, εραστής της ελευθερίας του λόγου, ακούραστος εργάτης της ενημέρωσης, λάτρης της Φθιώτιδας, λάτρης της Λαμίας, καθαρά…λαμιακός τύπος.

Φίλε Τζίμυ,

Είχα τη χαρά και την τύχη στη δεκαετία του 70, να σε έχω γείτονα, στα γραφεία του Λ.Τ στην οδό Ροζάκη Αγγελή. Κάθε μέρα στη μικρή αυτή "κυψέλη" της δημοκρατίας, εσύ με τον αδερφό σου Σπύρο, ήσασταν οι "μέλισσες" της είδησης, της πληροφόρησης.

Σ΄αυτή τη "φωλιά" της δημοκρατίας, την μικρή βουλή της Λαμίας, συναντιόμασταν πολίτες, αυτοδιοικητικοί, συνδικαλιστές, πολιτευτές, βουλευτές, κοινοτάρχες, δήμαρχοι και δίναμε τις μικρές αλλά βαθύτατα δημοκρατικές μάχες μας.

Και αν καμιά φορά άναβαν τα αίματα, ήσουν εκεί όπως πάντα στωικός, λιτός, σοφός «Νέστορας» να ηρεμήσεις τα πνεύματα. Αυτή τη μικρή βουλή με το πέρασμα των χρόνων, μαζί με τον αδερφό σου Σπύρο και τους άξιους συνεργάτες σου, την κάνατε μεγάλη και δυνατή.

Με το πείσμα σου για προσφορά στον τόπο, στην ενημέρωση, ο καθημερινός λόγος του Λ.Τ. είναι δυνατός και ακούγεται παντού.

Φίλε Τζίμυ,

Σ΄ ευχαριστώ για την πολύμορφη και πολυεπίπεδη προσφορά σου στον τόπο μας.

Σ΄ ευχαριστώ γιατί μια σταγόνα βροχής εσύ, ξεδίψασες την απέραντη έρημο της δημοσιογραφίας.

Καλό σου ταξίδι.


ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

    

randomness