Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

   

Εισαγγελική παρέμβαση στο Νοσοκομείο Λαμίας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Στο νοσοκομείο Λαμίας στάλθηκε νέα εισαγγελική διαταγή, που διατάζει «τη λήψη των κατάλληλων και αναγκαίων μέτρων για τη ζωή και υγεία του κρατουμένου Δημητρίου Κουφοντίνα, απεργού πείνας, και κάθε αναγκαία ιατρική πράξη και θεραπεία κατά τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης, εφόσον κρίνονται επιβεβλημένα από τους θεράποντες ιατρούς για την υγεία και ζωή του κρατουμένου, έτσι ώστε να αποφευχθεί άμεσος κίνδυνος ζωής ή σοβαρής και μόνιμης βλάβης της υγείας του».

Η εισαγγελική διαταγή, την οποία υπογράφει η εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας Αγορή Παπακώστα , αναφέρεται σε χτεσινό και σημερινό έγγραφο των γιατρών της ΜΕΘ, που περιγράφουν τα γεγονότα οπως  άρνηση του Δ. Κουφοντίνα να πάρει ορό ενυδάτωσης, προσπάθεια να αφαιρέσει το φλεβοκαθετήρα, άρνηση κάθε φαρμακευτικής αγωγής. Και καταλήγουν ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος ζωής, άλλως σοβαρής και μόνιμης βλάβης της υγείας του απεργού πείνας.

Αναφέρει αυτό που προβλέπει ο νόμος τους: «Συνεκτιμώντας την προσωπικότητα του κρατουμένου τις επιδιώξεις του και στη σταθερότητα της απόφασής του».

Οι γιατροί του νοσοκομείου, παρά τις άφθονες εισαγγελικές διαταγές που έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα (τις αναφέρει το έγγραφο), αρνήθηκαν  να κάνουν οτιδήποτε ενάντια στη θέληση του απεργού πείνας.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Λαμίας, και μετά την εισαγγελική παραγγελία, δήλωσαν  ότι δεν πρόκειται να παραβιάσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ιατρική ηθική.

 

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων