Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εκδηλώσεις τιμής και επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής στη Νέα Μαγνησία Λαμίας

Με το μήνυμα ότι δεν θα λησμονηθεί ποτέ ο σφαγιασμός των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που συντελέστηκαν κατά της ανθρωπότητας, ολοκληρώθηκαν οι επετειακές και τιμητικές εκδηλώσεις μνήμης «Ιωνικά 2022» στην περιοχή της Νέας Μαγνησίας Λαμίας, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Στην  Νέα Μαγνησία Λαμίας, ξύπνησαν μνήμες από τη σφαγή χιλιάδων ψυχών αλλά και την εκδίωξη μέρους του Ελληνικού και Χριστιανικού πληθυσμού από τις Τουρκικές ορδές που έφτασαν μέσα από κακουχίες στην πατρίδα Ελλάδα για να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός και  Εξωραϊστικός Σύλλογος  Νέας Μαγνησίας , η Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας, το Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίων Κων/νου & Ελένης  με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας, της Περιφέρειας Στερεάς, του ΟΠΑΣΤΕ και του Δήμου Λαμιέων. 

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε μνημόσυνο στην εκκλησία των Αγ. Κων/νου και Ελένης , υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμέων και εν συνεχεία στην πλατεία «Χρυσοστόμου Σμύρνης» στη Νέα Μαγνησία Λαμίας κατάθεση στεφάνων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Γιώργος Κοτρωνιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας,  ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Κυροδήμος, η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βίβιαν Αργύρη, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μόρφω Ρουποτιά-Σκαμαγκούλη, εκπρόσωποι των πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών του τόπου μας καθώς και πλήθος πολιτών από το συνοικισμό της Νέας Μαγνησίας .

Φωτογραφίες