«Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς τον Όσιο Γέροντα Βησσαρίωνα».
Την Ιστορική Ιερά Μονή Αγάθωνος επισκέφθηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ως Ποιμενάρχης της ιδιαίτερης πατρίδας του Οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου , που είναι το Πεταλίδι Μεσσηνίας, θέλησε να ασπασθεί το Ιερό σκήνωμά του και να προσευχηθεί στη Χάρη του.
Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Φθιώτιδας Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου, ο Καθηγούμενος της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης, οι Πατέρες της Αδελφότητος και ο Διευθυντής του Ραδιoφωνικού Σταθμού και Υπεύθυνος Τύπου της Μητρόπολης Πρωτ. π. Δημήτρης Ατματζίδης, ως απεσταλμένος του Σεβασμιωτάτου, καθώς και ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος για την Δημοτική Ενότητα Υπάτης Κωνσταντίνος Ξεφλούδας , ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Λαμιέων Ευθυμίου Καραΐσκου .
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος προσκύνησε την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας και στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους, τον Όσιο Γέροντα . Ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Φθιώτιδας προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο και εκ μέρους του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών τον καλωσόρισε στην Ιστορική Μονή του Αγάθωνα.
Στην συνέχεια τον κ. Χρυσόστομο προσφώνησε ο άγιος Καθηγούμενος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
''Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομε!
Σας καλωσορίζουμε στην Μονή μας και σας ευχαριστούμε για την ιερή και προσκυνηματική επίσκεψή σας στο Μοναστήρι μας''.