Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ηχηρό ομόφωνο όχι από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Ομόθυμα και για άλλη μια φορά, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας αντέδρασε στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών και συγκεκριμένα, γνωμοδότησεαρνητικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΝΤΕ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΑΣΠΗΕ) ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΤΣΟΥΚΚΑ ΔΕΜΕΝΙΤΗ», ΙΣΧΥΟΣ 60 MW, ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΠΥΡΓΑΡΙ» ΙΣΧΥΟΣ 70 MW, ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΛΙΟΥΤΣΑ» ΙΣΧΥΟΣ 15MW, ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΧΡΟΥΣΗ» ΙΣΧΥΟΣ 15 MW ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΚΕΛΙΑ», ΙΣΧΥΟΣ 15MW ΣΤΗ Δ.Ε ΣΤΥΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗ Δ.Ε. ΣΤΥΡΕΩΝ ΤΟΥ Δ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ, ΣΤΙΣ Δ.Ε. ΔΙΣΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΑΜΥΝΕΩΝ ΤΟΥ Δ. ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ Δ.Ε. ΑΜΑΡΥΝΘΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ».

 

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συμμετείχε και τοποθετήθηκε επι του θέματος και ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου   για το έργο της εγκατάστασης 5 αιολικών σταθμών στα Στύρα της Εύβοιας.

 

 

 

''Προσωπικά θεωρώ ότι η γνωμοδότησή του περιφερειακού συμβουλίου  αποτελεί  ένα στήριγμα στη προσπάθεια που γίνεται για την αποτροπή της επέλασης των ανεμογεννητριών στην Εύβοια.

 

Εντός των ημερών για το συγκεκριμένο έργο θα γίνει συζήτηση και στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση που έχω καταθέσει και οπωσδήποτε θα αναδειχτεί και η σημερινή σας γνωμοδότηση.

 

Θέλω όμως πριν κλείσω τη παρέμβασή μου να σταθώ στο απαράδεκτο του αποκλεισμού της Αυτοδιοίκησης και ειδικά της Περιφερειακής, όχι μόνο από τη λήψη αποφάσεων, πράγμα που καλά κάνετε και το αναδεικνύετε με τη γνωμοδότησή σας ως βασικό ζητούμενο, αλλά και από την ουσία, ακόμη κι αυτής της γνωμοδότησης στις στρατηγικού χαρακτήρα επενδύσεις, όπως είναι η συγκεκριμένη'' τόνισε ο κ. Αποστόλου .

 

 

 

Συγκροτήθηκε, επίσης, Περιφερειακή Επιτροπή για τις δράσεις μνήμης των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, στην οποία προεδρεύει ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και συμμετέχουν οι: Μαρία Αναγνώστου, Σπύρος Νικολάου, Σπύρος Λάμπου, Κατερίνα Μπατζελή, Αντώνης Βούλγαρης και Τάσος Βελισσαρίου.