Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Καθαρό απο κορωνοιό το Ζέλι Λοκρίδας --7 ατομα βρέθηκαν θετικά απο τα τέστ που εγιναν στην οδό Φιλίας στη Λαμία

Εκατοντάδες τέστ πραγματοποιούνται καθημερινά στη Λαμία και σε ολους τους Δήμους του νομού Φθιώτιδας απο τους υγεινομικούς του ΕΟΔΥ προκειμένου να ελεγχθεί το πανδημικό κύμα που σαρώνει και την δική μας περιοχή . Προληπτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους με rapid test πραγματοποίησε για μια ακόμη φορά ο Δήμος Λαμιέων στην οδό Φιλίας, στον εξωτερικό χώρο της Πανελλήνιας Εκθεσης Λαμίας . 

Από τα 337 δείγματα που ελήφθησαν προέκυψαν 7 θετικά test. Από αυτά, τα δύο αφορούν ένα ζευγάρι το οποίο δεν είχε παρουσιάσει μέχρι εκείνη την ώρα κάποιο σύμπτωμα του ιού, ενώ τα άλλα 5 αφορούν μεμονωμένα περιστατικά .

Την ίδια ώρα, δειγματοληπτικοί έλεγχοι πραγματοποιηθήκαν και στο Δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης. Από τα 25 test που έγιναν δεν προέκυψε κάποιο θετικό δείγμα.

Διαγνωστικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν  και το Σάββατο 20 Μαρτίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στην οδό Φιλίας, δίπλα στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Η κοντινή απόσταση της Κοινότητας Ζελίου με το Καλαπόδι του Δήμου Λοκρών, όπου έχουν καταγραφεί αρκετά κρούσματα Covid-19, όπως αναφέρει η Δήμαρχος Αθανασία Στιβακτή, είχε εντείνει τελευταία τις ανησυχίες των κατοίκων αλλά και της Δημοτικής Αρχής. Η πολύτιμη συνδρομή του ΕΟΔΥ, όμως, σε κάθε μας προσπάθεια ελέγχου της διασποράς είναι  καθοριστική . Στα τέστ που εγιναν στο Ζέλι η  ανταπόκριση των δημοτών ήταν  μεγάλη . Ελήφθησαν  175 δειγματοληψίες και όλες βρέθηκαν αρνητικές .

 

“Τα σημερινά αποτελέσματα είναι μεν αισιόδοξα, όμως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγήσουν σε εφησυχασμό! Η πανδημία βρίσκεται στη δυσκολότερη καμπή της και η τήρηση των μέτρων προστασίας από όλους μας παραμένει επιτακτική'' καταλήγει η Δήμαρχος .  για τα τεστ στο Ζέλι.

    

Αθλητικά

randomness