Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Με αθρόα συμμετοχή κόσμου η επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη μάχη των Βασιλικών

Με αθρόα συμμετοχή κόσμου ο Δήμος Καμένων Βούρλων συνδιοργάνωσε με την Μητρόπολη Φθιώτιδος, την επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη μάχη των Βασιλικών.

Η ιστορική και μνημειώδους ελληνικής ανδρείας αυτή νίκη, η οποία στην πραγματικότητα εξασφάλισε τη συνέχιση της ελληνικής επανάστασης στην Πελοπόννησο και οδήγησε στην άλωση της Τριπολιτσάς το Σεπτέμβριο του 1821, είναι ίσως το σημαντικότερο ιστορικό γεγονός της περιόδου στην περιοχή μας. Η εκδήλωση προσέφερε σε όσους την παρακολούθησαν πλούσιες ιστορικές πληροφορίες, για το σχεδιασμό και την εξέλιξη της μάχης, αλλά και τις συνέπειες αυτής στον αγώνα για την απελευθέρωση.
Το μήνυμα της μέρας και το ουσιαστικό μήνυμα της συγκεκριμένης νίκης, είναι η ανάγκη για ομόνοια και ενότητα, οι οποίες ιστορικά διέσωζαν τους αγώνες των Ελλήνων και οι οποίες είναι ζητούμενο, για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων.

Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, τους ομιλητές, τον Αιδεσιμολογιότατο Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Βασιλείου, τον Δρ. Πέτρο Κουνούκλα, αλλά και όλους όσους συνέδραμαν στην οργάνωση της επετειακής εκδήλωσης.

 

 

    

randomness