Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μια πρωτοβουλία των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Οι Δρόμοι της Επανάστασης στην πόλη μας, τη Λαμία!


Διάκου, Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, Υψηλάντου, Αλαμάνας, Βασιλικών, Κιάφας, Αρκαδίου…. Πολλές ακόμα οδοί που κατοικούμε ή περπατάμε στην πόλη μας, αλλά δεν γνωρίζουμε την ιστορία τους. 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και αυτή είναι η προσπάθεια των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης  του 1ου Δημοτικού σχολείου Λαμίας, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους από το μάθημα  της Ιστορίας και να 65 οδοί της πόλης μας με ονόματα ηρώων και μαχών της Επανάστασης του 1821 σε έναν διαδραστικό χάρτη, όπου κάνοντας κλικ στο όνομα του δρόμου μπορείς να δεις φωτογραφίες και να μάθεις τις πληροφορίες του. Μαθαίνουμε, Θυμόμαστε, Θαυμάζουμε, Τιμούμε και Οραματιζόμαστε ενα μέλλον αντάξιο της ιστορίας μας'', ειναι το μήνυμα που στέλνουν οι μαθητές μεσα απο αυτή την σημαντική δράση τους.
Πολύτιμή βοήθεια στη δημιουργική αυτή δράση των μαθητών του 1ου Δημοτικού σχολείου Λαμίας,  το βιβλίο «Οι Δρόμοι και οι Πλατείες της Λαμίας (1852-1998)», του Δημητρίου Θ. Νάτσιου, φιλολόγου, τον οποίο οι μαθητές ευχαριστούν  και συγχαίρουν για το αξιόλογο έργο του.
Σημείωση “Λ.Τ.¨: Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσει σε συνέχειες την ιστορία των δρόμων της Λαμίας με το ιστορικό της ονοματοδότησης.

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness