Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Μιχάλης Κατρίνης από τη Λαμία... Το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής επιστρέφει με τις προτάσεις του και την ψυχή του

Τα θλιβερά γεγονότα στην Ουκρανία σημάδεψαν τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής με κεντρικό ομιλητή τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη.

Η Ρωσία αμφισβητεί το ευρωπαϊκό σύστημα ασφαλείας, τόνισε ο κ. Κατρίνης. Αντί, είπε, η Ρωσία ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, να λειτουργεί ως θεματοφύλακας του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ, τον καταπατά με ωμό και βάναυσο τρόπο, εισβάλλοντας σε μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα. Η τακτική του Ρώσου προέδρου, σημείωσε ο κ. Κατρίνης, είναι πανομοιότυπη με την τακτική της άλλης αναθεωρητικής δύναμης της Τουρκίας που αμφισβητεί το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις και προκαλεί με την γαλάζια πατρίδα και την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Ο Μιχάλης Κατρίνης αναφερόμενος στις συμφωνίες για την ενίσχυση της εθνικής άμυνας της χώρας που ψηφίστηκαν στη Βουλή, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ τηρώντας υπεύθυνη και πατριωτική στάση στηρίζοντας την αγορά εξοπλιστικών προγραμμάτων που έχουν ως στόχο την θωράκιση της χώρας. Για το θέμα αυτό ο κ. Κατρίνης άσκησε κριτική στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισε αυτές τις συμφωνίες με μια λογική λαϊκισμού ότι προτιμούν τα χρήματα για την άμυνα της χώρας να δοθούν για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Το παράδειγμα της Ουκρανίας, είπε ο κ. Κατρίνης δείχνει ότι υπάρχει ανάγκη η Ευρώπη να προχωρήσει στην πολιτική ενοποίηση και να μπορεί να υπερασπιστεί την κυριαρχία των κρατών μελών και τις ευρωπαϊκές αξίες.

Στην ομιλία του ο κ. Κατρίνης δικαιολόγησε τη στάση του κόμματος του να ψηφίσει την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, λέγοντας ότι δεν μπορεί να ζητάς μόνο ευρωπαϊκή αλληλεγγύη αλλά να παρέχεις αυτή την αλληλεγγύη όταν σου τη ζητάνε. Δεν παρέλειψε ωστόσο να κάνει και κριτική στην κυβέρνηση σημειώνοντας ότι αυτή η απόφαση ελήφθη χωρίς προηγουμένως να υπάρξει ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων του τόπου.

Για την δημοσκοπική άνοδο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Κατρίνης απέδωσε την επιστροφή πολλών ψηφοφόρων στο ΠΑΣΟΚ στο γεγονός ότι σήμερα οι πολίτες μπορούν να συγκρίνουν και να κρίνουν ποιες πολιτικές δυνάμεις είπαν την αλήθεια στον ελληνικό λαό και ποιοι προσπάθησαν να επωφεληθούν καιροσκοπικά από την οικονομική κρίση.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ έκανε και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Μάνος Γέμελος. Στα πλαίσια της εκδήλωσης τα στελέχη του κόμματος έκοψαν και την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

 

 

Φωτογραφίες

 

Απόψεις

Γράφει ηΕυμορφία Ρουποτιά Δημοτική Σύμβουλος Λαμίας @ Με αφορμή το τραγικό περιστατικό και την απώλεια του αντιδήμαρχου άλλα και άλλες καθημερινές απώλειες (και...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness