Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Mόνο στο 15minutes.gr: Ο Τσίπρας κατεβάζει τον ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο για το εργασιακό παρά την πανδημία

Παρά τον κορονοϊό και την έξαρση που αυτός εμφανίζει, η ηγεσία της Κουμουνδούρου φέρεται αποφασισμένη να πολεμήσει με όλα τα μέσα το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά.

Τον κόσμο στο δρόμο, παρά την πανδημία, κατεβάζει ο Αλέξης Τσίπρας για το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, όπως ενημέρωσε ο ίδιος τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματός του.

Παρά τον κορονοϊό και την έξαρση που αυτός εμφανίζει, η ηγεσία της Κουμουνδούρου φέρεται αποφασισμένη να πολεμήσει με όλα τα μέσα το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά, τόσο εντός, όσο και εκτός Βουλής.

Το αμέσως επόμενο διάστημα και αφού προηγουμένως κατατεθεί το νομοσχέδιο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, προγραμματίζεται να συνέλθει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να κανονίσει τους τρόπους δράσης της, με επικεφαλής προφανώς την αρμόδια τομεάρχη Οικονομικών Έφη Ατσιόγλου, την αρμόδια Εργασίας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Ευκλείδη Τσακαλώτο. Στη Βουλή, βεβαίως, θα έχει ισχυρή παρουσία ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και άλλα κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο τομεάρχης Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης κα.

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου μετατρέπει το εργασιακό νομοσχέδιο σε «μητέρα όλων των μαχών», για πολλούς λόγους:

Πρώτον, προκειμένου να υπερβεί τις εσωκομματικές της διαφορές, οι οποίες φάνηκαν και στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο, καθώς το συγκεκριμένο θέμα ενώνει όλες τις τάσεις στο κόμμα.

Δεύτερον, προκειμένου να μην υστερήσει έναντι του ΚΚΕ στο αριστερό ακροατήριο, καθώς ο Περισσός θα δώσει όλες του τις δυνάμεις εναντίον του νομοσχεδίου.

Τρίτον, επειδή αμέσως μετά θα έλθει στη Βουλή και το ασφαλιστικό, με τον Αλέξη Τσίπρα να χρησιμοποιήσει τα δυο νομοσχέδια, ως αφορμή προκειμένου αρχές του καλοκαιριού να ζητήσει πρόωρες εκλογές, εφόσον βεβαίως η πανδημία το επιτρέψει.

Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα απαντήσει η Κουμουνδούρου για τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, καθώς η κυβέρνηση θα κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα ότι συμβάλλει στη διάδοση του κορονοϊού…

ΠΗΓΗ 15MINUTES

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων