Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μόνο στο 15minutes.gr: Οι αμετακίνητοι υπουργοί, οι… φευγάτοι και οι εκπλήξεις

Πλέον, όχι μόνο ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό, αλλά μετράμε ώρες για τις επίσημες ανακοινώσεις του νέου σχήματος. Είτε σήμερα, είτε το πολύ μέχρι το Σαββατοκύριακο λόγω του προγράμματος του πρωθυπουργού με συνεχόμενα ταξίδια μέσα στην εβδομάδα.

Λίγο μετά τις 11.00 το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προγραμματίσει να πάει στο γραφείο του, μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ για την εγκατάσταση της μικρής του κόρης για σπουδές ενώ για τις 12.30 είχε προγραμματιστεί και το μπρίφινγκ.

Αυτή την φορά, μπορεί οι πληροφορίες να βγαίνουν κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο, αλλά όλα συγκλίνουν πως θα υπάρχουν μια με δυο εκπλήξεις που θα συζητηθούν, πέρα από τις μετακινήσεις και τις αποχωρήσεις και τις καραμπόλες.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο Νίκος Δένδιας στο Εξωτερικών, ο Κώστας Καραμανλής στο Υποδομών και Μεταφορών, ο Κώστας Σκρέκας στο Ενέργειας και ο Κωστής Χατζηδάκης στο Εργασίας θεωρούνται, μεταξύ άλλων, αμετακίνητοι.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και το μέλλον του στο Προστασίας του Πολίτη με τις πληροφορίες να επιμένουν για αντικατάστασή του.

Από εκεί και πέρα, τα υπουργεία Υγείας, Δικαιοσύνης, Τουρισμού, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πολιτισμού και Ναυτιλίας είναι στο μικροσκόπιο, ενώ μεγάλες καραμπόλες μπορεί να φέρει μια ενδεχόμενη μετακίνηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου από το πεντάγωνο στο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως έχει γράψει από την πρώτη στιγμή το 15minutes.gr οι τελευταίες πυρκαγιές δημιούργησαν νέες ανάγκες κάτι που θα αποτυπωθεί σε επίπεδο δομών στο νέο σχήμα είτε με τη δημιουργίας ενός υπερυπουργείου Περιβάλλοντος, είτε με την επανασύσταση του παλαιού ΥΠΕΧΩΔΕ, για είναι μαζί η χωροταξία με το περιβάλλον.

Από τα πρόσωπα, που όλα δείχνουν ότι μπορεί να είναι στο νέο σχήμα, όπως Θοδωρής Ρουσόπουλος, Τακης Θεοδωρικάκος, Θάνος Πλεύρης έχει ενδιαφέρον το που θα αξιοποιηθούν.

Στο κομμάτι της διεύρυνσης, ειδικά στην περίπτωση που υπάρχει αποχώρηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της Λίνας Μενδώνη από το Πολιτισμού, ο Γιώργος Φλωρίδης φαίνεται να είναι στα υπόψιν ενώ κάποιοι επιμένουν να βάζουν στην εξίσωση και την Άννα Διαμαντοπούλου.

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR