Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο Σπύρος Νικολάου νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

Ο Σπύρος Νικολάου είναι ο νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας .Η εκλογή του στη θέση του προέδρου εγινε σήμερα με απόφαση του σώματος . Τον νέο πρόεδρο ψήφισαν ολες οι παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου με εξαίρεση τους τρείς συμβούλους της Λαικής Συσπείρωσης που ψήφισαν λευκό για λόγους αρχής , ανεξάρτητα απο το πρόσωπο που προτάθηκε για τη θέση του προέδρου .  Υπηρετώντας 16 χρόνια απο διαφορετικές θέσεις και τους δύο βαθμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης , ο πρώην Δήγμαρχος Θήβας αναλαμβάνοντας τα καθηκοντά του δήλωσε  οτι θα υπηρετήσει με συνέπεια , συναδελφικότητα , συνεργασία και με ολες του τις δυνάμεις το θεσμό του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου  . Αφενός οπως είπε για να ανταποκριθεί  στις απαιτήσεις που απορρέουν απο τις αρμοδιοτητές του σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τον κανονισμό λειτουργίας του συμβουλίου  , αφετερου για να φανεί  αντάξιος της εμπιστοδύνης των περιφερειακών συμβούλων  στην εκλογή του . Ως νεοεκλεγείς πρόεδρος ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο Ηλία Σανίσδα για το εργο και την προσφορά του αλλά και την αψογη λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου μέχρι σήμερα πάντοτε οπως ανέφερε , με δημοκρατικές διαδικασίες και του ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα .

Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τον Σπύρο Νικολάου για την εκλογή του τονίζοντας οτι ''η ομόφωνη  εκλογή του αποτελεί μια συμβολική επιβράβευση της μέχρι σήμερα δημοκρατικής και παραγωγικής λειτουργίας του κορυφαίου συλλογικού μας οργάνου, αλλά και εχέγγυο για την έτι περαιτέρω αναβάθμισή του.
Εξάλλου, ο πολιτικός πολιτισμός στις συνεδριάσεις μας είναι μια κατάκτηση πρώτιστα του Προεδρείου, αλλά και συνακόλουθα όλου του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην υπηρεσία του τόπου μας''.
Η αυτοδιοικητική του εμπειρία του κ.Νικολαου αποτελεί εγγύηση για την άσκηση των καθηκόντων του και την ομαλή λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου , δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Μπέτσιος απο την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας , ενω ευχήθηκε καλή επιτυχία στον απερχόμενο πρόεδρο Ηλία Σανίδα στα νέα του καθήκοντα του αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας  .Την πρώτη της παρουσία σε συνεδρίαση περιφερειακού συμβουλίου εκανε και η νέα περιφερειακή σύμβουλος Εμυ Αργυροπούλου μετά την ορκωμοσία της .