Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Οι δικηγόροι της Λαμίας τίμησαν τον προστάτη τους Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη

Τη μνήμη του προστάτη τους, Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, τίμησαν το πρωί της Κυριακής (2/10) οι Δικηγόροι της Λαμίας με αρτοκλασία στον παλαιό Ναό του Αγίου Λουκά στη φθιωτική πρωτεύουσα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ.κ. Συμεών. 

Το «παρών» στην αρτοκλασία έδωσαν ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, οι Βουλευτές Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς και Θέμης Χειμάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ηλίας Σανίδας και η Περιφερειακή Σύμβουλος, Ευθυμία Αργυροπούλου, ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων, Πάνος Φώσκολος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, Γιώργος Κυροδήμος όπως και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Γιάννης Στρωματιάς, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας, Θανάσης Μακρυγιάννης και πολλοί δικηγόροι.

Στο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε μεταξύ άλλων το σημαντικό έργο που επιτελούν οι δικηγόροι χαρακτηρίζοντάς τους ως «πνευματικούς» αφού ακούνε την αλήθεια και τον πόνο των ανθρώπων:

«Εν όψει της εορτής του προστάτου και πολιούχου των Αθηνών αλλά και των Νομικών, του Αγίου Διονυσίου του Ιερομάρτυρος του Αρεοπαγίτου, που σήμερα ευχόμεθα και προσευχόμεθα για τη δύναμη, την υγεία και την ευρωστία του σώματος των λειτουργών της Δικαιοσύνης με τη στενή και ευρεία έννοια, ευχόμεθα μέσα από την καρδιά μας, ο Άγιος Διονύσιος να σας εμπνέει, να σας στηρίζει, να σας ενδυναμώνει και σε εποχές δύσκολες να δίνετε τον καλό αγώνα και την καλή μαρτυρία που το έχει ανάγκη τόσο πολύ η κοινωνία μας. 

Το έχουν ανάγκη τόσο πολύ οι άνθρωποι, το έχει τόσο πολύ ανάγκη η συνοχή των θεσμών και των λειτουργιών μέσα σε μια σύγχρονη κοινωνία η οποία μετασχηματίζεται μεν, μεταβάλλεται μεν αλλά συγχρόνως πατά σε αμετάβλητα θεμέλια και ένα εξ αυτών, είναι η συντεταγμένη πολιτεία και είναι και οι θεσμοί του γένους, γραπτοί και άγραπτοι. 

Το έργο το οποίο επιτελείτε, είναι πολύ σημαντικό, γιατί όπως έχω πει πολλές φορές ένας καλός δικηγόρος πρώτιστα είναι ένας καλός “πνευματικός”. Ακούει τον πόνο των ανθρώπων, ακούει την αλήθεια του καθενός και μόνο τότε μπορεί και να “θεραπεύσει” και να βοηθήσει και να συνδράμει και να συμβάλλει. Γι' αυτό το έργο σας είναι πολύ μεγάλο, είναι τεράστιο και ευχόμαστε ο Θεός να σας δίνει δύναμη και πολύ κουράγιο. 

Εύχομαι με πολλή αγάπη, με πολύ σεβασμό, με πολλή εκτίμηση Χρόνια Πολλά σε όλους ανεξαιρέτως και καλή επιτυχία σε όλους τους στόχους τους οποίους έχετε θέσει και εμείς με τις ταπεινές μας δυνάμεις θα είμαστε στο πλευρό όλων σε οτιδήποτε χρειαστεί».    

Μετά την Αρτοκλασία, ακολούθησε δεξίωση στο περίπτερο του Αγίου Λουκά, όπου ο Ταμίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας, Γεώργιος Ρεντίφης, εκφώνησε τον πανηγυρικό ενόψει της εορτής.

 

Φωτογραφίες

    

 

randomness