Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Παρουσίαση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λαμιέων στη Δημοτική Ενότητα Υπάτης

 
Ενημερωτική συνάντηση με προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Ύπατης,εκπροσώπους τους κλήρου και πολιτιστικούς φορείς είχε  η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Λαμιέων στην Υπάτη.
Σκοπός αυτών των συναντήσεων , συμφωνα με τους  Αντιδημάρχους Παναγιώτη Στασινό και Κώστα Ξεφλούδα  είναι να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για τα προγράμματα αρωγής των ευάλωτων συμπολιτών μας που έχουν επιβαρυνθεί από τη συνεχόμενη ανθρωπιστική, κοινωνική και οικονομική κρίση.
Έτσι παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες και η βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου,τα Κέντρα Κοινότητας,το Κοινωνικό Παντοπωλείο,το Κοινωνικό Φαρμακείο,τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), το Βοήθεια στο Σπίτι, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών,τα ΚΑΠΗ και το ΚΕΠ Υγείας.
 
 
 
 
 
 
 
Συζητήθηκαν επίσης ευαίσθητα θέματα που απασχολούν την Ελληνική Κοινωνία όπως η πρόληψη της κακοποίησης γυναικών,ηλικιωμένων και μικρών παιδιών,η ανακούφιση από την οικονομική και ενεργειακή κρίση καθώς και η αντιμετώπιση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης κάθε αιτιολογίας.
''Στόχος είναι να απλώσει η «ομπρέλα κοινωνικής στήριξης» και να φτάσει και να ακουμπήσει σε κάθε νοικοκυριό και κάθε σπίτι της περιοχής μας που έχει ανάγκη'' δηλώνει ο Παναγιώτης Στασινός .