Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΣΙΩΠΑ Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ !

• Θύμιος Καραΐσκος: «Έχουμε δέσμευση του υφυπουργού Μεταφορών ότι θα επανασχεδιαστούν τα δρομολόγια από Φθινόπωρο»


Ντόμινο αντιδράσεων προκαλεί η απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να εξαιρέσει το σιδηροδρομικό σταθμό Λειανοκλαδίου από τις στάσεις του νέου σύγχρονου τρένου με την ονομασία “Λευκό Βέλος”. 

Όπως είναι γνωστό από την Κυριακή, όταν τέθηκε για πρώτη φορά στην κυκλοφορία το νέο γρήγορο τρένο, τα πρώτα δρομολόγια της σύγχρονης υπερταχείας, δεν περιλαμβάνουν στις στάσεις το Σταθμό Λειανοκλαδίου, ενώ αντίθετα εξυπηρετούν τη Θεσσαλία, με στάση στη Λάρισα.

Το τραγικό της υπόθεσης ωστόσο δεν είναι στο γεγονός ότι οι Στερεοελλαδίτες δε θα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν στο ελάχιστο τη διαδρομή Λειανοκλάδι - Αθήνα ή Λειανοκλάδι - Θεσσαλονίκη, αλλά στο ότι αντικαταστάθηκαν χρήσιμα δρομολόγια που έφυγαν από το χάρτη του πιο ιστορικού σταθμού της Κεντρικής Ελλάδας!

Η ψυχρολουσία για την περιοχή μας ήρθε λίγες ημέρες μετά την παράδοση από την ΕΡΓΟΣΕ του σημαντικότατου έργου της τηλεδιοίκησης που καθιστά το κομμάτι Τιθορέα - Δομοκός ως το πιο σύγχρονο της διαδρομής!

Ο σιδηροδρομικός αποκλεισμός της Λαμίας προκάλεσε - όπως αναμενόταν - και την αντίδραση του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου, ο οποίος χθες το μεσημέρι ενημέρωσε για τις ενέργειες που έγιναν από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής σε συννενόηση με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό.

Ο Δήμαρχος μετέφερε τη δέσμευση του υφυπουργού Μεταφορών κ. Παπαδόπουλου, ότι θα υπάρξει επανασχεδιασμός των δρομολογίων, με την προσθήκη δύο ακόμη “Λευκών Βελών”, με στάση στο Λειανοκλάδι.

«Το γεγονός ότι το Λειανοκλάδι εξαιρέθηκε ως στάση από το “Λευκό Βέλος” είναι μια αρνητική εξέλιξη» σημείωσε ο κ. Καραΐσκος. Εμείς, είπε, αποφασίσαμε να αντιδράσουμε θεσμικά.

«Πριν τεθεί σε λειτουργία το νέο τρένο απευθύναμε επιστολή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με κοινοποίηση στους αρμόδιους υπουργούς τον κ. Καραμανλή τον υπουργό Μεταφορών και τον αρμόδιο υφυπουργό τον κ. Παπαδόπουλο.

Την ίδια επιστολή απηύθυνε και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, με τον οποίο ήρθαμε σε επαφή και αποφασίσαμε από κοινού πως θα αντιμετωπιστεί το θέμα.

Επαφές είχαμε και με τους υπουργούς Χρήστο Σταϊκούρα και Γιάννη Οικονόμου και σήμερα έχουμε τη δέσμευση του αρμόδιου υφυπουργού ότι θα επανασχεδιαστούν τα δρομολόγια και από Σεπτέμβριο - Οκτώβριο θα τεθούν σε κυκλοφορία άλλα δύο “Λευκά Βέλη” και θα έχουν στάση στο Λειανοκλάδι. Η γραμμή θα παραμείνει ως έχει για να είναι μέσα στο χρόνο το ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη».

Βέβαια ο Δήμαρχος κράτησε τις επιφυλάξεις του για το αν θα υλοποιηθούν τελικά οι δεσμεύσεις των αρμοδίων και τόνισε ότι θα περιμένει και σχετική ανακοίνωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που να επιβεβαιώνει αυτές τις δεσμεύσεις.

«Εμείς πιστεύουμε, σημείωσε ο κ. Καραΐσκος, ότι η βελτίωση των σιδηροδρομικών υποδομών είναι ανάπτυξη για τη χώρα μας. Όμως ανάπτυξη δεν νοείται χωρίς στάση στο Λειανοκλάδι στον πιο εμβληματικό σταθμό για τη Λαμία, την Περιφέρεια Στερεάς αλλά και για όλη τη χώρα».

Είναι απορίας άξιον, όμως, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει μια επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υποδομών και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τη στιγμή μάλιστα που υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από την τοπική κοινωνία για τον αποκλεισμό του Λειανοκλαδίου από τη στάση του “Λευκού Βέλους”.

 

 

    

 

randomness