Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΣτΕ : Ακυρη η άδεια χωροθέτησης και κατασκευής δομής φιλοξενίας των Θερμοπυλών

Δικαιώνει τον Δήμο Λαμιέων η απόφαση  της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά της απόφασης χωροθέτησης και κατασκευής δομής προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων στη θέση «Λουτρά Θερμοπυλών» του Δήμου Λαμιέων.

Με την συγκεκριμένη απόφαση η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας κάνει δεκτή την αίτηση ακύρωσης που είχε καταθέσει στο ανώτατο δικαστήριο ο Δήμος Λαμιέων . Το ΣτΕ έκρινε ότι είναι άκυρη η άδεια χωροθέτησης και κατασκευής, η οποία εκδόθηκε χωρίς να τηρηθεί προηγουμένως η διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Πρόκειται για την ακύρωση της υπ.αριθ.4715/22.05.2020 απόφασης των Υπουργών Μετανάστευσης και Ασύλου, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών, με την οποία χορηγήθηκε άδεια χωροθέτησης και κατασκευής δομής προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας  στην θέση «Λουτρά Θερμοπυλών» του Δήμου Λαμιέων. Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο και για την οριστική κατάργηση της Δομής Φιλοξενίας , προκειμένου να προχωρήσουν τα σχέδια τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής . 

 ''Η απόφαση του ακυρωτικού δικαστηρίου στέλνει ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και συγχρόνως επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα του Δήμου μας'' , δήλωσε σήμερα ο  Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Κραίσκος  . 

''Από την αρχή , πρόσθεσε ο κ. Καραίσκος , προσδιορίσαμε τη μάχη που θα δώσουμε για τη Λαμία και τους πολίτες ακολουθώντας πάντα το δρόμο της δικαιοσύνης. 

 Το σημερινό μήνυμα έχει πολλούς αποδέκτες και μας χαράσσει έναν δρόμο να τον χρησιμοποιήσουμε και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις όπου ο κοινός νους και η κοινή λογική δεν παράγει αποτελέσματα. Με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας οι θέσεις του Δήμου μας σε σχέση με  την προστασία του  χώρου των Θερμοπυλών, από οποιαδήποτε άλλη χρήση πέραν της αξιοποίησης των ιαματικών πηγών επιβεβαιώθηκαν .

Κάθε πρόθεση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, να μετασχηματίσει αλλά και να παρατείνει τη λειτουργία των εγκαταστάσεων υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων πλέον απορρίπτεται, καθώς μετά από προσφυγή του Δήμου μας, ακυρώθηκε από το Συμβούλιο Επικρατείας''.

 

 

 

Φωτογραφίες