Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στο ''Αντώνης Τρίτσης '' δύο μεγάλα εργα για τους Δήμους Καμένων Βούρλων και Στυλίδας

Δύο μεγάλα εργα για τους Δήμους Καμένων Βούρλων και Στυλίδας εντάσσονται στο αναπτυξιακό πρόγραμμα ''Αντώνης Τρίτσης '' με απόφαση του Αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα . Η χρηματοδότηση των δύο Δήμων της Φθιώτιδας για τα εργα αυτά ξεπερνά τα 3,5 εκ ευρώ και με την  υλοποιησή τους θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των περιοχών και στην βελτίωση του επιπέδου ζωής των κατοίκων . Συγκεκριμένα και με βάση τις υπουργικές ποφάσεις για το Δήμο Καμένων Βούρλων εγκρίθηκε η χρηματοδότηση περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ, ώστε η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει  σε έργα συντήρησης και επισκευής των δημοτικών, ανοιχτών, αθλητικών χώρων, των σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων αυτών και έργων διασφάλισης πρόσβασης των ΑΜΕΑ στις παραλίες του Δήμου .
 
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιάννη Συκιώτη η ενεργειακή αναβάθμιση, όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Καμένων Βούρλων πρόκειται για ενα προγραμματισμένο και μείζονος σημασίας έργο , τόσο από άποψη φωτισμού, όσο και εξοικονόμησης της θέρμανσης, με την πλήρη αντικατάσταση των κουφωμάτων των σχολικών κτιρίων, καθώς και του φωτισμού, με τοποθέτηση τελευταίας τεχνολογίας φωτιστικών, τύπου Led.
Συγχρόνως έχει προγραμματιστεί και η πλήρης ανακατασκευή των προαύλιων χώρων, όλων των σχολείων του Δήμου.
''Τα εργα αυτά είναι σημαντικά, τόσο για τους δημότες μας, όσο και για τους επισκέπτες και θα συντελέσουν στην ανάπτυξη και την τουριστική ανάδειξη του Δήμου '' δηλώνει ο Δήμαρχος Γιάννης Συκιώτης . 

Στο ''Αντώνης Τρίτσης'' εργο αγροτικής οδοποίας για το Δήμο Στυλίδας 

Την έγκριση της χρηματοδότησης μέσω του αναπτυξιακού προγράμματος  «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» έλαβε και ο Δήμος Στυλίδας για το έργο με τίτλο «Αγροτική Οδοποιία Δήμου Στυλίδας», συνολικού προϋπολογισμού 1.546.200,00 ευρώ.

Το έργο αφορά σε παρεμβάσεις και βελτίωση μεγάλου τμήματος του αγροτικού δικτύου του δήμου και περιλαμβάνει εργασίες χωματουργικές, ασφαλτόστρωσης, οδόστρωσης και σήμανσης ασφάλειας. Οι δρόμοι που επιλέχτηκαν βρίσκονται εκτός των ορίων οικισμών και αποτελούν υφιστάμενους χωματόδρομους επί των οποίων θα γίνει βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών τους με στόχο την ασφαλή διέλευση των κατοίκων της περιοχής. Οι παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν σε τμήματα αγροτικών οδών συνολικού μήκους 9,23 χιλιομέτρων.Η δημοπράτηση του έργου προγραμματίζεται το συντομότερο μετά την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Η Δήμαρχος Στυλίδας  Βιργινία Στεργίου επεσήμανε οτι ''το εργο αποτελεί  το πρώτο βήμα για τη σταδιακή βελτίωση ολόκληρου του αγροτικού δικτύου του δήμου και  θα εξυπηρετήσει όχι μόνο αγρότες, επαγγελματίες και επισκέπτες αλλά  θα συμβάλει στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της περιοχής''.

 

 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness