Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

            

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

• Ο 40χρονος Λαμιώτης Κωνσταντίνος Αργύρης έχασε τη ζωή του από πτώση βράχου μέσα στην κεντρική στοά των Μεταλλείων  κοντά στο χωριό Βάργιανη


Ένας νεκρός και δύο εγκλωβισμένοι είναι το αποτέλεσμα της πτώσης του βράχου μέσα στην κεντρική στοά των Μεταλλείων Βωξίτη της ΙΜΕΡΥΣ κοντά στο χωριό Βάργιανη, στο 51ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας - Άμφισσας.

Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ βρέθηκε απο την πρώτη στιγμή εκεί και κατέβαλλε μεγάλες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργαζόμενος που σκοτώθηκε είχε μπει μέσα στη στοά με ένα τετρακίνητο όχημα για την επίβλεψή της. Ωστόσο, ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε και τον καταπλάκωσε, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πρόκειται για την στοά 617 των Μεταλλείων Βωξίτη όπου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες αποκολλήθηκε ένας βράχος και έπεσε πάνω σε ένα όχημα 4χ4 και μάλιστα σε απόσταση 1,5 χιλιόμετρο από την είσοδο της στοάς.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής φθάνοντας στο σημείο με 26 πυροσβέστες και 8 οχήματα.

Μετά απο πολύωρες προσπάθειες ανέσυραν τον 40χρονο εργαζόμενο χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και τους άλλους δύο εργαζόμενους.

Ο 40χρονος, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Άμφισσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας με ανακοινωσή του κάλεσε το σωματείο εργαζομένων της Imerys να κηρύξει στάση εργασίας.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής το περιστατικό συνέβη στη στοά 617 όπου βράχος λόγω κατολίσθησης αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε όχημα στο οποίο επέβαινε ένα άτομο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής πρόκειται για στενή στοά, και χρειάστηκε να γίνει διάνοιξη της σήραγγας για να εισέλθουν τα σωστικά συνεργεία και να απομακρύνουν τον βράχο.

Ο γαλλικός κολοσσός έχει ισχυρή παρουσία στη Βόρεια Ελλάδα και είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στη Φωκίδα.