Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ένα καλό μάθημα για όλους μας στο πως προλαμβάνονται οι "κρίσεις"

Γράφει ο  Παναγιώτης Ιακωβής

 

✎ Είναι εμφανές ότι η Κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν τα ρύθμισε σωστά με τον Djokovic. Του είχαν δώσει αρχικά την έγκριση να ταξιδέψει και μετά, τα "μάζεψαν" λόγω λαϊκής κατακραυγής.
Ένα Κράτος υψηλής οργάνωσης, να φτάνει σε αυτό το έσχατο σημείο, να ταλαιπωρεί τόσο άσχημα και να αντιπαρατίθεται με τους φιλοξενούμενούς του. Κρίμα.
Και ο Djokovic, όμως, όντας παγκόσμιο πρότυπο για τόσους ανθρώπους θα όφειλε, νομίζω, να εμβολιαστεί για να δώσει το καλό παράδειγμα... Και όχι, αυτός η σύζυγός του και οι γονείς του, να διασπείρουν θεωρίες συνωμοσίας.
Κρίμα για έναν τόσο μεγάλο αθλητή, να αμαυρώνει την αθλητική και αναμφίβολη φιλανθρωπική του πορεία με θεωρίες συνωμοσίας. Κρίμα.
Η Σερβία, η αγαπημένη μας ομόδοξη Σερβία, όμως, έδειξε ότι δυστυχώς, ακόμα είναι βυθισμένη σε μια θύελλα ανορθολογισμού και σκοταδισμού. Δυστυχώς, στη Σερβία είδαμε πολλαπλά φαινόμενα οπισθοδρόμησης κατά τη διάρκεια της Πανδημίας. Κρίμα.
Από τα ανωτέρω, νομίζω, ότι είναι σαφές πως μια κρίση οφείλεται σε συσσώρευση σφαλμάτων και αδυναμία λειτουργικής συνεννόησης πολλών πλευρών. Ή όπως λένε στο χωριό μου: "μονός καβγάς δεν γίνεται". Ένα καλό μάθημα για όλους μας στο πως προλαμβάνονται οι "κρίσεις":
Με σαφή, ειλικρινή και διαφανή διαδικασία διαλόγου και κρυστάλλινες θέσεις.
Η ασάφεια και η αδυναμία ειλικρινούς επικοινωνίας προκαλούν την κρίση. Ειδικά όταν οι απέναντι πλευρές χωρίζονται από ασυμμετρία κοσμοειδώλου.
Είναι σαφές ότι οι δύο ή τρεις πλευρές μιλάνε διαφορετική Γλώσσα διότι έχουν ασύμμετρο τρόπο θέασης του Κόσμου.
Διαφορετικό κοσμοείδωλο.


    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness