Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Επίδομα καυσίμων: «Έσπασαν» τα κοντέρ – 240.000 αιτήσεις σε 24 ώρες

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η ανταπόκριση των πολιτών για το επίδομα βενζίνης καθώς έσπασαν τα κοντέρ στις αιτήσεις μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που μέσα σε 24 ωρες ξεπέρασαν τις 240.000 αιτήσεις.

Ως εκ τούτου η αναγκαιότητα και η επιτυχία του μέτρου κρίθηκε εκ του αποτελέσματος ενώ θετικά έχει σχολιαστεί ότι παρά τον όγκο των αιτήσεων δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα δυσλειτουργίας.

Το vouchers.gov.gr απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια δικαιούχους και αφορά στην ενίσχυση για το κόστος κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022.

Οι αιτήσεις ξεκίνησαν χθες, Τρίτη 26 Απριλίου. Η εφαρμογή ήταν προγραμματισμένη να ανοίξει για τους δικαιούχους με ΑΦΜ σε 0 και 1, αλλά τελικά αυτή άνοιξε και για όσους το ΑΦΜ λήγει σε 2.

Σήμερα, Τετάρτη 27 Απριλίου, αντί για αιτήσεις δικαιούχων με ΑΦΜ που λήγει σε 2 και σε 3 τελικά θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση περισσότεροι από τους μισούς δικαιούχους του επιδόματος. Δηλαδή όλοι όσοι έχουν ΑΦΜ το οποίο λήγει σε 0 ή 1 ή 2 ή 3 ή 4 ή και 5.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση και αν δεν υπάρξει ανατροπή από 1/5 και εξής, είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του Α.Φ.Μ. των φυσικών προσώπων.

ΠΗΓΗ:15MINUTES.GR

    

 

randomness