Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Η Αντιτρομοκρατική ανέλαβε τις έρευνες για τον εκρηκτικό μηχανισμό

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανέλαβε τις έρευνες για τον παγιδευμένο με εκρηκτικό μηχανισμό φάκελο που απεστάλη στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και εξουδετερώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φάκελος περιείχε ζελατοδυναμίτιδα. Σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο φάκελος που έφτασε στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης, είχε ως παραλήπτρια μια πρόεδρο εφετών, ενώ ως αποστολέας αναφερόταν «Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων». Κρίθηκε ύποπτος από την παραλήπτρια οπότε παραδόθηκε προς διερεύνηση. Μεταφέρθηκε στα μηχανήματα X-RAY του μεγάρου όπου διαπιστώθηκε ότι περιείχε εκρηκτική ύλη.

Άμεσα σήμανε συναγερμός και το κτίριο εκκενώθηκε, ενώ στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που προχώρησαν στην απενεργοποίηση του μηχανισμού. Ερευνάται η συνδεσμολογία του, ο αποστολέας του όπως επίσης η διαδρομή μέχρι να φτάσει ο φάκελος στα δικαστήρια.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness