Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ομόφωνα η Βουλή ανακήρυξε το 2017 έτος Δωδεκανήσου

Ομόφωνα το Σώμα της Ολομέλειας ανακήρυξε το 2017 ως έτος Δωδεκανήσου, κατά την ειδική συνεδρίαση για τα 70 χρόνια από την ενσωμάτωσή της στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και όλων των δημάρχων της περιοχής.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νικόλαος Βούτσης, ανοίγοντας τις εργασίες, τόνισε πως «η ειδική αυτή συνεδρίαση αποτελεί την αφετηρία για μια σειρά εκδηλώσεων που θα γίνουν στα Δωδεκάνησα καθ? όλη τη διάρκεια του 2017, υπό την αιγίδα της Βουλής, ώστε να τιμηθεί ο μεγάλος αγώνας της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα».

Ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δημήτρης Κρεμαστινός, χαρακτήρισε «ακρογωνιαίο λίθο τον σεβασμό των συνθηκών που επικύρωσαν οι μεγαλύτεροι πολιτικοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Κεμάλ Ατατούρκ», οι οποίες, όπως υπογράμμισε, «εξασφάλισαν την ειρήνη στο Αιγαίο πέλαγος».

«Την ειρήνη που προσπαθούν σήμερα, άφρονες φωνές, για εσωτερικούς λόγους, να θέσουν σε κίνδυνο», πρόσθεσε ο κ. Κρεμαστινός και κατέληξε:

«Με τις σκέψεις αυτές σήμερα, η Δωδεκάνησος εορτάζει την ιστορική αυτή επέτειο, θέτοντας ταυτόχρονα τις βασικότερες προϋποθέσεις για την επιβίωσή της».

 

(ΑΠΕ)

 

 

 

    

 

randomness