Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πως ο Μητσοτάκης διευρύνει και άλλο τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με τον πρωθυπουργό να κλείνει κατηγορηματικά κάθε σενάριο για πρόωρες κάλπες τον Σεπτέμβριο κάποιοι υποστήριξαν πως η ΝΔ χάνει μοναδική εύκαιρα να κερδίσει τις εκλογές και να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση αφού είναι σταθερά πρώτη στις δημοσκοπήσεις.
 
Η απόφαση όμως για εκλογές το 2023 περνάνε μέσα από ένα δύσκολο όπως όλα δείχνουν χειμώνα.
 
Γιατί όμως «ρισκάρισε» ο πρωθυπουργός;
 
-Ο ίδιος γνωρίζει ότι μπορεί να υπάρξει πολιτικό κόστος αλλά στο τέλος της διαδρομής οι πολίτες θα μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν πριν πάνε να ψηφίσουν. Πως δηλαδή ήταν η Ελλάδα το 2019 και πως το 2023.
 
-Αποδεικνύεται στην πράξη ότι είναι θεσμικός και ολοκληρώνει την τετραετία.
 
-Προσδίδει σταθερότητα στην χώρα σε μια δύσκολη συγκυρία ειδικά με τους Τούρκους και δεν κοιτάζει το κομματικό κέρδος αν έστηνε κάλπες τον Σεπτέμβριο.
 
-Ήδη οι πολίτες όπως δείχνουν οι μετρήσεις βλέπουν θετικά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην πάει σε πρόωρες κάλπες αφού θέλουν ασφάλεια και όχι να μπουν σε μια περίοδο αστάθειας με διπλές κάλπες αφού η απλή αναλογική που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας εξελίσσεται σε βόμβα.
 
Όλα δείχνουν ότι η απόφαση Μητσοτάκη για εκλογές το 2023 θα επικροτηθεί από τους πολίτες.
 
Εξάλλου στο δρόμο για τις εκλογές τα διλήμματα θα είναι σκληρά και οι πολίτες θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ της σταθερότητας ή της επιστροφής στο 2015 και το δίδυμο Τσίπρα – Βαρουφάκη.
 
Στο ενδιάμεσο βέβαια ο πρωθυπουργός θα έχει ξεδιπλώσει και τον σχεδιασμό του για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης με το πρώτο μέτωπο να είναι οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος, ήδη από 1η Ιουλίου αναστέλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής, και η ακρίβεια όπου θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης.
 
ΥΓ. Στην Κουμουνδούρου ανεξάρτητα από το τι λένε δημοσίως μάλλον ανακουφίστηκαν από την απόφαση να πάνε πίσω οι εκλογές αφού τα νούμερα στις δημοσκοπήσεις δεν ήταν καλά.
 
Άλλωστε η πολιτική που ακολουθούν μέχρι σήμερα μόνο την συσπείρωση τους αυξάνει και αυτή λίγο.
 
Αν όμως συνεχίσουν και οι δηλώσεις τύπου Βερναρδάκη, Πολάκη κ.α. στον ΣΥΡΙΖΑ θα χάσουν και το οποίο όφελος από την φθορά της κυβέρνησης λόγω της ακρίβειας.
 
ΠΗΓΗ:15MINUTES.GR