Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συνάντηση της Λ. Μενδώνη και στελεχών της ΝΔ με εκπροσώπους του καλλιτεχνικού χώρου

Με πρωτοβουλία της Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης Πολιτισμού της ΝΔ και της αρμόδιας συντονίστριας και προέδρου της ΕΚΟ, Αντιγόνης Κανάκη, πραγματοποιήθηκε, στο Μουσείο της Ακρόπολης, συνάντηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλου Μαρινάκη και μελών της ΕΚΟ Πολιτισμού ΝΔ με σημαντικούς καλλιτέχνες, στην οποία συζητήθηκαν επίκαιρα ζητήματα του κλάδου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εξέχοντες εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου, μεταξύ των οποίων οι σκηνοθέτες Γιάννης Σμαραγδής, Μανούσος Μανουσάκης, Νίκος Ζαπατίνας, Μάριος Ρετσίλας, Πάνος Αγγελόπουλος, ο παραγωγός Γιάννης Καραγιάννης, ο σκηνοθέτης-παραγωγός Γιώργος Σγουράκης, η σοπράνο της Λυρικής Σκηνής Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη, η ηθοποιός Βίκυ Καπτάνη, ο γλύπης Γιώργος Ρούσσης, ο ηθοποιός-σκηνοθέτης θεάτρου-θεατρώνης Βασίλης Πλατάκης, ο σκηνοθέτης Τάσος Πυργιέρης, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής, Κώστας Μπούρας, ο αναπληρωτής γραμματέας ΕΚΟ, Γρηγόρης Σαμπάνης, καθώς και μέλη του ΔΣ της ΕΚΟ, ανάμεσά τους ο γραμματέας, Γιώργος Μυλωνάς, ο υπεύθυνος Ενημέρωσης, Χάρης Λαζαρόπουλος και το μέλος της ΕΚΟ και σκηνοθέτης-παραγωγός Νίκος Παπαθανασίου.

Η κ. Μενδώνη δήλωσε: «Συζητήσαμε με δημιουργούς και επαγγελματίες για θέματα του πολιτισμού και τη σχέση του με την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας. Είναι πολύ σημαντικές τέτοιες συναντήσεις, καθώς βρισκόμαστε σε απευθείας επικοινωνία με ανθρώπους που γνωρίζουν τα προβλήματα του χώρου, έχουν γνώση, άποψη και τη διάθεση να συμβάλουν σε πολιτικές μεταρρυθμιστικές, οι οποίες μπορούν να διαμορφώσουν ένα νέο, περισσότερο ευέλικτο περιβάλλον για στρατηγικές συνεργασιών. Με συνέργειες, ανοιχτό πνεύμα και εξωστρέφεια, μπορούμε να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία και το εξαιρετικά ικανό ανθρώπινο δυναμικό της χώρας στο πεδίο του πολιτισμού».

Από την πλευρά του, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή να βρισκόμαστε σε αυτόν τον εμβληματικό χώρο, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης με τόσο σημαντικούς εκπροσώπους του καλλιτεχνικού χώρου. Ο ρόλος του κόμματός μας είναι να ενώνει ανθρώπους και γενιές, να βρίσκεται μέσα στην κοινωνία. Τα χρόνια της απομόνωσης που πέρασαν δοκιμαστήκαμε όλοι, το ίδιο και οι καλλιτέχνες. Στόχος της συνάντησής μας είναι να ακούσουμε όλους εσάς αλλά και τους ανθρώπους που εκπροσωπείτε και αυτό κάνουμε και εμείς στο κόμμα αλλά και η υπουργός σε κάθε της παρουσία. Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ένα ανοιχτό κόμμα που επιδιώκει τη συνεργασία, τον διάλογο με τους πολίτες και όλους τους φορείς, ένα κόμμα που θέλει να λύσει προβλήματα γιατί στο τέλος αυτό μετράει και γι' αυτό θα μας κρίνουν οι πολίτες».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

Σε μια εποχή κατά την οποία η ζωή του ανθρώπου συντρίβεται και θυσιάζεται στον βωμό της υλικής ευδαιμονίας,της τεχνοκρατίας, του στείρου ωφελιμισμού και του άγονου...