Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στη συζήτηση της ΟΝΝΕΔ, με θέμα: "Οι νέοι που νίκησαν την πανδημία"Στέλνοντας το μήνυμα ότι βγαίνουμε ενωμένοι από το πρώτο κύμα της πανδημίας, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,

Στέλνοντας το μήνυμα ότι βγαίνουμε ενωμένοι από το πρώτο κύμα της πανδημίας, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομίλησε με νέες και νέους, οι οποίοι συνέβαλαν, με το δικό τους τρόπο, στην πετυχημένη αντιμετώπιση του κορονοϊού.
Η συζήτηση του κ. Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του κύκλου διαδικτυακών συζητήσεων της ΟΝΝΕΔ, με θέμα: "Οι νέοι που νίκησαν την πανδημία". Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι, μέσα από τις αρετές που ξεπήδησαν στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, θα έρθουν στην πρώτη γραμμή τα δομικά στοιχεία για τη δημιουργία μίας καλύτερης Ελλάδας. Πρώτη ωφελημένη, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, θα είναι η νέα γενιά.
"Αυτό που κρατώ από την αντιμετώπιση της κρίσης είναι ότι στην προσπάθεια αυτή συστρατεύτηκε ολόκληρη η ελληνική κοινωνία. Εμείς, προφανώς, δώσαμε τις κεντρικές οδηγίες. Δώσαμε τον λόγο στους ειδικούς που μας υπέδειξαν τι ήταν αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Αλλά, χωρίς να μπορέσουμε να πάρουμε με το μέρος μας τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και κυρίως τους νέους ανθρώπους δεν θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει αυτό το οποίο τελικά πετύχαμε. Και ποιο είναι αυτό; Να περιορίσουμε στο ελάχιστο το πρώτο κύμα της πανδημίας και να μπορούμε να είμαστε τώρα έτοιμοι να υποδεχτούμε οργανωμένα τουρίστες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έχοντας κάνει όλη την προετοιμασία που είναι απαραίτητη, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα μπορέσουμε να ανοίξουμε στους επισκέπτες μας με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια...", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός, που στάθηκε στη στρατηγική στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, διεμήνυσε ότι η αναδιοργάνωση και η συνεχής στήριξη του Συστήματος βρίσκεται στην αιχμή της κυβερνητικής ατζέντας. "Είδαμε παραδείγματα εθελοντισμού σε όλη τη χώρα και στέκομαι ιδιαίτερα στο ζήτημα της πληροφόρησης. Γιατί ήταν πολύ εύκολο να υπάρχει παραπληροφόρηση στη διάρκεια της πανδημίας...", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. "Εφόσον επανερχόμαστε σε μία κανονικότητα είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε τους βασικούς κανόνες της προστασίας, της ατομικής υγιεινής, των αποστάσεων, των μασκών, εκεί που επιβάλλονται…Έχουμε το μεγάλο πλεονέκτημα ότι τώρα είμαστε πρωτίστως σε εξωτερικούς χώρους. Άρα, η μετάδοση του ιού είναι πιο δύσκολη. Αλλά, αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι άλλοθι για ανευθυνότητα και για συμπεριφορές που δε θα λαμβάνουν υπόψη την ανάγκη να προστατευτούμε εμείς οι ίδιοι και οι άνθρωποι που αγαπάμε...Πάνω από όλα πρέπει να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, τους ηλικιωμένους, αυτούς που έχουν χρόνια νοσήματα. Όσους εργάζονται στην πρώτη γραμμή στο Σύστημα Υγείας…Καταφέραμε να αποτρέψουμε τον απόλυτο εφιάλτη. Να έχουμε περιστατικά περισσότερα από αυτά που μπορείτε να χειριστείτε και να επιλέγαμε, τελικά, ποιος θα μπει και ποιος δε θα μπει σε ένα κρεβάτι εντατικής, σε μία μηχανική ή αναπνευστική υποστήριξη. Το είδαμε σε άλλες χώρες. Ευτυχώς, δε χρειάστηκε να το δούμε εδώ και πιστεύω ότι δε θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις στο μέλλον...", τόνισε, απευθυνόμενος σε νέους γιατρούς και νοσηλευτές.  

    

 

Απόψεις

Μπορεί όλες οι δημοσκοπήσεις να καταγράφουν την αδιαμφισβήτητη πρωτοκαθεδρία της Ν.Δ. στην εκτίμηση ψήφου και την υπεροχή του Κ. Μητσοτάκη, ωστόσο κάποιοι κυβερνητικοί...