Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σκοπιμότητες ή επιπολαιότητες ; (Αρθρο του Χρήστου Αλεξανδρή)

 

Είναι ορισμένες αποφάσεις των αυτοδιοικητικών ανδρών στο Δήμο Λαμιέων που εμείς οι κοινοί θνητοί δεν μπορούμε να τις εξηγήσουμε με την κοινή λογική και το λίγο μυαλό που διαθέτουμε .Φαίνεται ομως οτι στην εποχή του COVID-19 εξηγούνται ολα . Ακόμη και οι πολιτικές σκοπιμότητες . Αλλά ας γίνουμε περισσότερο κατανοητοί . 

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων στις 29/7/2020, με εισήγηση του Δημάρχου αποφασίστηκε ομόφωνα να μην  πραγματοποιηθεί   τελικά το Παζάρι (Εμποροπανήγυρη) της Λαμίας.

Αν και αρχικά  η διοργάνωση της εμποροπανήγυρις παρα τις αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου της πόλης  είχε εγκριθεί, το Δημοτικό Συμβούλιο σταθμίζοντας τις εξελίξεις της πανδημίας που προκαλούσαν ανησυχία  ανέστειλε την λειτουργία της Εμποροπανήγυρις για να προστατευθεί η δημόσια υγεία .

 

Συγκεκριμένα στην εισηγησή του ο Δήμαρχος  Λαμιέων  Θύμιος Καραίσκος είχε αναφέρει χαρακτηριστικά :

“Tο γεγονός ότι η διενέργεια της εμποροπανήγυρης αναπόφευκτα δημιουργεί συνάθροιση και συνωστισμό και δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος αποτροπής καταστάσεων που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των πολιτών από την εμφάνιση και τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 και δοθέντος ότι στις σχετικές δημοπρασίες και διαγωνιστικές διαδικασίες, οι συμμετέχοντες πωλητές μπορεί να προέρχονται από όλη την Ελλάδα και από περιοχές, όπου τυχόν έχουν εμφανιστεί κρούσματα προτείνουμε την αναστολή της διοργάνωσης .”

Στις 14 Αυγούστου 2020 ο Δήμος Λαμιέων επανέρχεται με ενα δελτίο τύπου για να ενημερώσει τους δημότες για τις εκδηλώσεις ''Θερμοπύλεια 2020''.Διαβάζουμε :

 

 

Για την ιστορική αυτή επέτειο, είχαμε σχεδιάσει εκδηλώσεις αντίστοιχης λαμπρότητας, όμως η πανδημία και η δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο τόπος μας, μας οδήγησαν να αλλάξουμε τους σχεδιασμούς μας.

 

Σχεδιάσαμε και προγραμματίσαμε μια εβδομάδα πολιτισμού από 26 έως 31 Αυγούστου,  στο πλαίσιο του θεσμού των Θερμοπυλείων 2020,  που θα διεξαχθούν στον αρχαιολογικό χώρο του πεδίου της μάχης, με απόλυτο σεβασμό στο τοπίο και τηρώντας σχολαστικά όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής  ασφάλειας.

 

Όμως είναι προφανές ότι είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την οποιαδήποτε απόφαση και τις οδηγίες της Πολιτείας που θα  ληφθούν για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, από τους κινδύνους διάδοσης του COVID-19. Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρξουν εντολές ή κατευθύνσεις από τις αρμόδιες αρχές, ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός ανατρέπεται''. Χθες με απόφαση Δημάρχου και μετά από συνεννόηση  με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας  αναστέλλονται όλες οι  εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από το Δήμο Λαμιέων για τα «Θερμοπύλεια 2020».

Ερώτημα : Τι αλλαξε αναφορικά με τον COVID-19 στο διάστημα απο 29 Ιουλίου 2020 (ημερομηνία που  αποφασίστηκε η ακύρωση της εμποροπανήγυρις) και 14 Αυγούστου 2020 που αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις ''Θερμοπύλεια 2020 ''; Φαντάζομαι οτι μάλλον χειροτέρεψε η κατάσταση παρα βελτιώθηκε , κρίνοντας και απο τη χθεσινή απόφαση του Δήμου Λαμιέων να αναβάλλει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις  . Δεν θέλουμε να πιστέψουμε αυτά που ακούγονται οτι το παζάρι ακυρώθηκε οχι λόγω πανδημίας αλλά λόγω των εντονων αντιδράσεων του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας . Θα πούμε μόνο οτι ηταν επιπόλαιη η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να πραγματοποιήσει τις εκδηλώσεις ''Θερμοπύλεια 2020 '', σε συνθήκες εξαρσης της πανδημίας οπως τα στοιχεία του ΕΟΔΥ πιστοποιούν .

                                                                                                                                           Χρήστος Αλεξανδρής

                                                                                                                                               Δημοσιογράφος

    

 

Απόψεις

➥ Πέρα από το αθλητικό πλαίσιο της άκρως επιτυχημένης διοργάνωσης του 2ου Ποδηλατικού Γύρου Λαμίας, οι αθλητές μετέφεραν και το σημαντικό οικολογικό μήνυμα...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.