Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Ο στράικερ της Ίντερ έχασε απίστευτες ευκαιρίες και με το 0-0 η ομάδα του έμεινε εκτός Μουντιάλ - «Δώρο» Λουκάκου η πρόκριση στην Κροατία

Η Κροατία προκρίθηκε στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, αφήνοντας εκτός συνέχειας το Βέλγιο μετά το μεταξύ τους 0-0 σήμερα στην Αλ Ραγιάν.

Το ματς έγινε στο στάδιο «Αχμάντ Μπιν Αλί» και χάρη σ΄αυτό το αποτέλεσμα οι Κροάτες κατέκτησαν τη 2η θέση του 6ου ομίλου, που τους φέρνει αντιμέτωπους με την αντιμέτωπους με την πρώτη του 5ου ομίλου (Ισπανία, Ιαπωνία ή Κόστα Ρίκα). Αντίθετα το Βέλγιο, Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA, αποχαιρετά πρόωρα τη διοργάνωση.

Με πολλές αλλαγές ξεκίνησε το ματς το Βέλγιο, καθώς ο Μαρτίνεθ «ανακάτεψε την τράπουλα» μήπως και αλλάξει η αποκαρδιωτική εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του στις πρώτες δύο αναμετρήσεις.

Αντίθετα, οι Κροάτες δεν υπήρχε λόγος να διαφοροποιήσουν το παραμικρό σε σχέση με την ενδεκάδα που παρατάχθηκε στο 4-1 επί του Καναδά. Η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς είχε την πρωτοβουλία στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς όμως να δημιουργήσει ευκαιρία.

Της δόθηκε ένα πέναλτι το οποίο όμως ο διαιτητής πήρε πίσω μετά από εξέταση VAR. Γενικά ήταν ένα 45λεπτο που δεν έδωσε το παραμικρό στους θεατές, καθώς κυριάρχησε η σκοπιμότητα. Το 6-5 στις τελικές προσπάθειες που έγραψε η στατιστική υπηρεσία, αφορούσε κάποια «σκοτωμένα» σουτ, χωρίς τύχη. 

Η κατάσταση αυτή, βέβαια, εξυπηρετούσε την Κροατία που «βολευόταν» και με ισοπαλία. Άρα ήταν ξανά ο Μαρτίνεθ αυτός που θα έπρεπε να βρει «γιατρειά» στην «ασθένεια» της ομάδας του, η οποία δεν είχε ταχύτητα, δεν είχε διάθεση, δεν είχε δημιουργικό πνεύμα.

Έτσι, ο Ρομέλου Λουκάκου κλήθηκε από τον πάγκο να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Είναι, άλλωστε ο άνθρωπος που έχει πετύχει όλα τα γκολ της ομάδας του στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις εναντίον της Κροατίας.

Σε αμφότερες, το Βέλγιο πήρε τη νίκη. Πράγματι, ήταν ο πανύψηλος στράικερ της Ίντερ που «άγγιξε» το γκολ με δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες σε διάστημα τριών λεπτών.

Στο 60΄ σε φάση διαρκείας σούταρε στο αριστερό δοκάρι του Λιβάκοβιτς, ενώ στο 63΄ έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα ψηλά άουτ, ενώ ο γκολκίπερ της Κροατίας είχε εξουδετερωθεί.

Ο Λουκάκου έχασε ακόμα δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες στο 87΄ και το 89΄ για να εξελιχθεί στον απόλυτα «μοιραίο» παίκτη. 
Έτσι, η πορεία των «κόκκινων διαβόλων» σταμάτησε στην Αλ Ραγιάν, ενώ οι φιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης συνεχίζουν στην επόμενη φάση. 

Διαιτητής: Άντονι Τέιλορ (Αγγλία)
Κίτρινες: Ντεντόνκερ

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (90+1΄ Μάγερ), Κράμαριτς (64΄ Πάσαλιτς), Λιβάγια (64΄ Πέτκοβιτς), Πέρισιτς

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Ντεντόνκερ (72΄ Τίλεμανς), Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Μενιέ (87΄ Εντέν Αζάρ), Ντε Μπρόινε, Βίτσελ, Καστάνιε, Τροσάρ (59΄ Τ. Αζάρ), Μέρτενς (46΄ Λουκάκου), Καράσκο (72΄ Ντοκού)

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

Απόψεις

Του Δημήτρη Γ. ΜπράνηΠολιτικός Eπιστήμων Δημοσιογράφος - Αρθρογράφος  Η Β΄ ΚΥΡΙΑΚΗ του Μαΐου είναι αφιερωμένη παγκοσμίως στη Γυναίκα ως Μητέρα !!!Την ημέρα αυτή σ’...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων