Στην Εταιρεία του Μυτιληναίου το σύνολο των δραστηριοτήτων για την εξόρυξη βωξίτη στην περιοχή της Φωκίδας
Eγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας Imerys Βωξίτες Ελλάδος Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία από τη Mytilineos Energy & Metals US.
Με την εξαγορά και την επένδυση που επίκειται από τη Mytlineos, επιπλέον εξασφαλίζεται η παραγωγή επαρκούς ποσότητας γαλλίου για την κάλυψη των ευρωπαϊκών αναγκών, καθώς οι ποσότητες που μπορούν να παραχθούν αντιστοιχούν στην τρέχουσα ζήτηση της Ε.Ε.. Εξάλλου, διεξάγονται ήδη συζητήσεις μεταξύ της εταιρείας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς η Mytilineos εκπονεί πιλοτικό έργο για την αξιολόγηση του πιο αποδοτικού τρόπου εξόρυξης γαλλίου, με στόχο την παραγωγή 40-45 μετρικών τόνων, ετησίως.
Το νέο σχήμα που θα προκύψει μετά τη συγχώνευση θα απασχολεί άμεσα 500 άτομα υψηλής ειδίκευσης σε θέματα μεταλλείων, ενώ θα είναι το μεγαλύτερο μεταλλευτικό συγκρότημα άμεσης και έμμεσης απασχόλησης της χώρας από πλευράς αξίας παραγόμενου προϊόντος, τονώνοντας περαιτέρω την οικονομική δραστηριότητα στον Νομό Φωκίδας.
Υπενθυμίζεται πως η εξαγορά αφορά στο σύνολο των δραστηριοτήτων για την εξόρυξη βωξίτη στην περιοχή της Φωκίδας, που πλέον θα εντάσσονται στην M Metals της Mytilineos.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ