Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Euro 2024, Εθνική Ισπανίας: Απόλυτος Ντε λα Φουέντε, σήκωσε τρίτο τίτλο ως προπονητής της ρόχα

Η κατάκτηση του Euro 2024 από την εθνική Ισπανίας μεγάλωσε ακόμη περισσότερο τον μύθο του Λουίς ντε λα Φουέντε με την ρόχα, αφού κατέκτησε τον τρίτο συνολικά τίτλο του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ισπανίας αποφάσισε μετά από το Μουντιάλ του 2022 να προχωρήσει σε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και να φέρει στη θέση του Λουίς Ενρίκε τον Λουίς ντε λα Φουέντε, με την επιλογή της να δικαιώνεται 100%.

Και αυτό γιατί ο έμπειρος προπονητής, που είχε μακρά εμπειρία από τους πάγκους των εθνικών ομάδων της χώρας του σε μικρότερες ηλικίες, έφτιαξε ένα εκπληκτικό σύνολο μέσα σε μία διετία, που έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο στα γήπεδα της Γερμανίας και στο φινάλε πανηγύρισε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης για τέταρτη φορά στην ιστορία της.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Ντε λα Φουέντε μπορεί να καμαρώνει για το γεγονός ότι πανηγύρισε τρίτη κούπα με την ρόχα σε εθνικό επίπεδο, αφού πριν από την επιτυχία του με την ομάδα Ανδρών στο Euro 2024 (νίκη με 2-1 επί της Αγγλίας στον τελικό), είχε σηκώσει τον αντίστοιχο τίτλο τόσο με την Κ-19 (2015) όσο και με την Κ-21 της χώρας (2019).

ΠΗΓΗ SPORT24.GR