Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Boυλγαρία: Καταγγελία από την υποψήφια μεταβατική πρωθυπουργό για πιέσεις ως προς την επιλογή των προσώπων

Η Γκόριτα Γκρανσέροβα – Κοντζάρεβα, υποψήφια για τη θέση της μεταβατικής πρωθυπουργού τηςΒουλγαρίας, ισχυρίζεται ότι δέχθηκε πολιτικές πιέσεις, έτσι ώστε ο προσωρινός υπουργός Εσωτερικών, Καλίν Στογιάνοφ, να μην είναι πλέον μεταξύ των μελών της μελλοντικής προσωρινής κυβέρνησης.

Η Κοτζάρεβα, η οποία είναι και αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κατονόμασε τον εν ενεργεία γενικό εισαγγελέα της Βουλγαρίας, Μπόρισλαβ Σαράφοφ, για την πολιτική πίεση που της ασκήθηκε.

Boυλγαρία: Καταγγελία από την υποψήφια μεταβατική πρωθυπουργό για πιέσεις ως προς την επιλογή των προσώπων

«Συναντήθηκα με τον Καλίν Στογιάνοφ καθώς και με όλους τους διευθυντές των περιφερειακών διευθύνσεων. Είμαι 20 χρόνια στο Ελεγκτικό Συνέδριο, είμαι ειδικός ελεγκτής, όπως έκανα στη δουλειά μου, έτσι έκανα και σε αυτή την περίπτωση. Δεν είμαι πολιτικός, θέλω να κάνω τη διαφορά», δήλωσε η Κοτζάρεβα, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο Ρούμεν Ράντεφστον οποίο παρουσίασε τη σύνθεση του νέου προσωρινού υπουργικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ράντεφ σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι δεν θα υπογράψει το διάταγμα για το διορισμό της νέας προσωρινής κυβέρνησης, μη συμφωνώντας στην παραμονή του υπουργού Εσωτερικών στη θέση του.

Ο Ράντεφ έδωσε προθεσμία λίγων ωρών στην Γκρανσέροβα – Κοντζάρεβα να επανεξετάσει την απόφασή της, αλλά εκείνη αρνήθηκε.

ΠΗΓΗ:ERTNEWS.GR

    

 

Απόψεις

randomness