Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πανηγυρική εκκίνηση από τη Λαμία για το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2024

Λαμπρή ήταν η εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις που διεξήχθη το απόγευμα της Πέμπτης (5/9) στη Λαμία, που για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα, εκκίνησε από την πρωτεύουσα της Φθιώτιδας. 

Χιλιάδες κόσμου έδωσε βροντερό "παρών" γεμίζοντας τις κερκίδες και τους γύρω χώρους της ΠΕΛ για να δει από κοντά τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου και όλα τα ελληνικά πληρώματα και όχι μόνο, για να τους χειροκροτησει θερμά και να τους ενθαρρύνει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στα δύσκολα και σκληρά χώματα της Φθιώτιδας, της Στερεάς Ελλάδας αλλά και της Πελοποννήσου, εκεί όπου θα χρειαστεί να διανύσουν 305 περίπου χιλιομέτρα για να καταφέρουν το απόγευμα της Κυριακής (8/9) να βρεθούν και πάλι στην ίδια ράμπα. 

Τα πληρώματα ανέβηκαν στη σκηνή με διαφορετική... φορά από την παρουσία τους στην παγκόσμια κατάταξη με τους οδηγούς που βρίσκονται στις πιο πίσω θέσεις της λίστας συμμετοχών να εκκινούν πρώτα, ενώ τα πληρώματα των μεγάλων εργοστασιακων ομάδων πέρασαν πιο αργά το βράδυ τη ράμπα της αφετηρίας.  

Μετά το τέλος της τελετής έναρξης, οι οδηγοί επέστρεψαν στο χώρο του Service Park όπου και τα αυτοκίνητά τους τέθηκαν σε καθεστώς Park Ferme για ξεκινήσουν σήμερα τη μεγάλη τους δοκιμασία στα ελληνικά βουνά.

Το αυριανό πρόγραμμα


Το πρωί της Παρασκευής ουσιαστικά αρχίζει ο αγώνας με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να αντηχούν στα υπέροχα τοπία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 

Η πρώτη Ειδική Διαδρομή της ημέρας, είναι η Άνω Παύλιανη στις 7:58 δεύτερη είναι η Δάφνη στις 9:09 και τρίτη ο... θρυλικός του "Ταρζάν" στις 11.17 πριν επιστρέψουν τα πληρώματα για το service στην ΠΕΛ και να συνεχίσουν επαναλαμβάνοντας τα περάσματα από τις ίδιες ειδικές στις 14:29 από την Άνω Παύλιανη, στις 15:40 από την Δάφνη και στις 17:48 από τον "Ταρζάν".

Μετά το τέλος της τελετής έναρξης, ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων Λαμίας και στη συνέχεια μεγάλη συναυλία με την Έλενα Παναρίζου και τον Μανώλη Κονταρό.

 

Διαβάστε περισσότερα στο φύλλο του "Λ.Τ." της Παρασκευής (6/9)

 

 

Φωτογραφίες

    

 

Απόψεις

Γράφει ο Νίκος Ταξ. Δαβανέλλος Αριθμ. Αποφάσεως 108Το Δημοτικόν Συμβούλιον Λαμιέων, συνελθόν εν τω Δημοτικώ Καταστήματι εις τακτικήν συνεδρίασιν σήμερον την 9ην...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness