Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Θωράκιση και ανθεκτικότητα απέναντι στην κλιματική κρίση στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων

Η θωράκιση απέναντι στην κλιματική αλλαγή και η έμφαση στην πρόληψη σε τοπικό επίπεδο αποτέλεσε το κεντρικό θέμα σε σειρά συνεδριάσεων, του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων (ΕλΔΑΠ), στην Κρήτη, στις 2 και 3 Οκτωβρίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου πραγματοποίησε επισκέψεις σε δήμους του νησιού, όπου συζητήθηκαν και αναλύθηκαν πολιτικές θωράκισης και ανθεκτικότητας.

Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Πλατανιά, που είχε πληγεί στο παρελθόν από καταστροφικές πλημμύρες, ενώ η δεύτερη ημέρα εξελίχθηκε στον ορεινό Δήμο Βιάννου που διαθέτει ένα εξαιρετικό πευκοδάσος, σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για ολόκληρη την Κρήτη.

Στις συνεδριάσεις, συζητήθηκαν προτάσεις για την αναβάθμιση των υποδομών πολιτικής προστασίας, αναδείχτηκαν καλές πρακτικές και τέθηκαν στο τραπέζι διαλόγου οι ανάγκες για μια σύγχρονη πολιτική προστασία σε τοπικό επίπεδο. Παράλληλα, παρουσιάστηκε μια ολοκληρωμένη μελέτη του Δικτύου για την ενίσχυση της θωράκισης των Δήμων σε πανελλαδικό επίπεδο στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

“Δήμαρχοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, καθώς και εθελοντικές ομάδες από την Κρήτη, έδωσαν δυναμικό παρών στις συνεδριάσεις, με τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, Θανάση Περισυνάκη, να συμμετέχει ενεργά στις συζητήσεις. Οι Κρητικοί Δήμαρχοι υπήρξαν πρωτοπόροι στις προτάσεις και τις θέσεις που κατέθεσαν, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης”, αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το ΕλΔΑΠ.

    

 

Απόψεις

# Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις  Το αεροπλανοφόρο της  Άννας !@ Από τη συνέντευξη... αεροδρομίου της Άννας Διαμαντοπούλου στην εφημερίδα “Τα Νέα”,...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness