Άσκηση Δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2025» σε όλες τις Περιφέρειες
Η ετήσια άσκηση πεδίου δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2025», πραγματοποιήθηκε σε όλες τις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις (ΠΕΠΥΔ) της επικράτειας, με την συμμετοχή των επιχειρησιακών μονάδων όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Στην Αττική η άσκηση διεξήχθη στη θέση «Πασσά», του Δήμου Λαυρεωτικής, παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Κεφαλογιάννη, των υφυπουργών Ευάγγελου Τουρνά και Κωνσταντίνου Κατσαφάδου, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νικόλαου Παπαευσταθίου και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Θεόδωρου Βάγια.
Όπως σημείωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, η ετήσια άσκηση «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2025» διεξάγεται ταυτόχρονα και στις 13 περιφέρειες της χώρας, με ρεαλιστικά σενάρια και συνθήκες, «έτσι ώστε να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι εν όψει και της αντιπυρικής περιόδου».
Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Παρασκευής 23 Μαΐου.