Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Διαμαρτυρία υγειονομικών, αυτοδιοικητικών, γονέων και μαθητών χθες στη Στυλίδα “ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ”

Την αντίθεσή τους στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Στυλίδας εξέφρασαν σήμερα οι υγειονομικοί και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (28/9) στη Στυλίδα με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λαμίας και του Κέντρου Υγείας Στυλίδας.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από το Κέντρο Υγείας Στυλίδας με την παρουσία και τη στήριξη συλλόγων, τοπικών φορέων, αυτοδιοικητικών, γονέων και μαθητών. Κοινή ανησυχία όλων η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας.

Στις ομιλίες τους τόσο η εκπρόσωπος των Εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Αλέκα Χριστοπούλου, όσο και ο πρόεδρος του Σωματείου του Νοσοκομείου Λαμίας Βασίλης Οικονόμου ζήτησαν να σταματήσουν οι μετακινήσεις των γιατρών προς το Γ.Ν. Λαμίας, να επιστρέψει άμεσα η Παιδίατρος για να έχουν ιατρική φροντίδα τα παιδιά και να εξοπλιστεί το Μικροβιολογικό εργαστήριο του Κέντρου Υγείας με σύγχρονα μηχανήματα, που θα καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων της Ανατολικής Φθιώτιδας με ένα ευρύ φάσμα εξετάσεων απαραίτητων για την Υγεία.

Tραγική χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας η εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Χριστοπούλου, σημειώνοντας ότι η χθεσινή κινητοποίηση δεν έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα αλλά είναι διεκδίκηση για καλύτερες υπηρεσίες φροντίδας υγείας.

Μετά το πρώτο χειροκρότημα στην αρχή της πανδημίας, ο τομέας της υγείας συνοδεύτηκε από την περαιτέρω υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας, τόνισε η κ. Χριστοπούλου, γεγονός που αποδεικνύεται από τις συνεχείς μετακινήσεις γιατρών.

Σύμφωνα με την κ. Χριστοπούλου, οι μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία στο Νοσοκομείο Λαμίας συνεχίζονται ακόμη και σήμερα.

Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Μπέτσιος, Μάνος Γέμελος και Τάσος Χρονάς, η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου, ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Στυλίδας Γιάννης Αποστόλου και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Σακελάρης.

Φωτογραφίες