Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δωρεά φορητού απινιδωτή και συσκευής τεχνητής αναπνοής στον Δήμο Καμένων Βούρλων

 
Παραδόθηκαν στον Δήμο Καμένων Βούρλων ο σύγχρονος απινιδωτής, η βάση στην οποία τοποθετείται μαζί με συναγερμό και η συσκευή τεχνητής αναπνοής, τα οποία αποτελούν δωρεά του Ελληνικού Στόλου Αιγαίου, μέλους της Διεθνούς Ομάδας Συναδέλφωσης Ροταριανών Φίλων Σκαφών Αναψυχής , που ανήκει στο Διεθνές Ρόταρυ, και θα τοποθετηθούν στην Παραλία Ασπρονερίου.
Την παράδοση πραγματοποίησε εκ μέρους του Ελληνικού Στόλου Αιγαίου της IYFR η Κατερίνα Κοτσαλή – Παπαδημητρίου . 
Μέρος της δωρεάς της IYFR αποτελεί και η εκπαίδευση του προσωπικού που θα τα χειριστεί. Η επίσημη τελετή παράδοσης θα πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο.
Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων,  Γιάννης Συκιώτης, δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε πολύ τον Ελληνικό Στόλο Αιγαίου της International Yachting Fellowship of Rotarians για τη δωρεά του. Γνωρίζουμε όλοι πόσο σημαντικά είναι τα πρώτα λεπτά μετά την καρδιακή ανακοπή. Με την απινίδωση μπορεί να επανέλθει ο σφυγμός, ώστε ο ασθενής να προλάβει να μεταβεί στο νοσοκομείο. Έτσι, θα σωθούν ζωές συμπολιτών μας».
Απ’ την πλευρά της, η κ. Κοτσαλή – Παπαδημητρίου εξέφρασε την ελπίδα της  ο απινιδωτής αυτός να είναι χρήσιμος και να σώσει ζωές στην παραλία του Ασπρονερίου Καμένων Βούρλων.

    

 

Απόψεις