Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας : Κίνδυνος εμφάνισης νέου κύματος της πανδημίας

Σε περισσότερα από 50.000 ημερησίως υπολογίζονται τα πραγματικά κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας, όπως εκτιμούν οι λοιμωξιολόγοι .

«Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολύ περισσότερα κρούσματα από αυτά που δηλώνονται» τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.. «Νομίζω είναι πάνω από 50.000 ημερησίως», πρόσθεσε.

Όσο για την κορύφωση στον αριθμών τον λοιμώξεων, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτή να έρθει ακόμα και την επόμενη εβδομάδα. «Είμαστε πολύ κοντά στην κορύφωση, όπου κατά μέσο όρο μπορεί να δούμε 30.000 κρούσματα ημερησίως». Εξήγησε δε ότι η κορύφωση θα είναι παρατεταμένη και θα διαρκέσει όλο τον Ιούλιο.

Για τη χορήγηση 4η δόσης επανέλαβε ότι είναι ισχυρή η σύσταση για τους άνω των 60, ενώ για άτομα ηλικίας 50 έως 60 ετών ανέφερε ότι  θα πρέπει να συζητήσουν το θένα  με τον γιατρό τους γιατί εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας τους. 

Την ανησυχία του για την  αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε εθνικό επίπεδο εκφράζει με ανακοινωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας .

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας και τη διαφαινόμενη αύξηση στην προσέλευση των ασθενών στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας τότε η ανησυχία γίνεται σοβαρός προβληματισμός για τον κίνδυνο εμφάνισης ενός νέου κύματος της πανδημίας εντός της θερινής περιόδου, επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος .

Αναλογιζόμενοι τον κίνδυνο αυτό , ο ιατρικός κόσμος του νομού Φθιώτιδας επιθυμεί  να ευαισθητοποιήσει  το σύνολο των συμπολιτών μας στην αυστηρή τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας και υγιεινής προκειμένου να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος έκθεσης στον Covid-19.

Η άρση των περιοριστικών μέτρων δεν θα πρέπει να μας οδηγήσουν στην αδιαφορία και στην υποεκτίμηση της σοβαρότητας ενός προβλήματος που δυστυχώς ακόμα δεν έχει οριστικά αντιμετωπιστεί , υπογραμμίζει στην ανακοινωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας .

    

 

randomness