Κλιμάκωση του αγώνα προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ για να παραμείνει ανοιχτή η βιομηχανία και προαναγγέλλουν ενα μπαράζ αγωνιστικών κινητοποιήσεων απο την αρχή του ετους . Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν από αύριο Τετάρτη, με κάθοδο από τη Λάρυμνα στην Αθήνα, είναι μονόδρομος. Η αρχή θα γίνει στις 10.00 π.μ. με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Η διαμαρτυρία συνεχίζεται στις 11.30 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας, ενώ στις 13.00 οι εργαζόμενοι θα διαδηλώσουν έξω από το υπουργείο Οικονομικών.
Την Τρίτη 10/1 στις 11.00 π.μ. στον κινηματογράφο «Ιλιον» του οικισμού ΛΑΡΚΟ θα γίνει γενική συνέλευση , ενω ην Κυριακή 15/1 στις 10.00 π.μ. στον κινηματογράφο «Ιλιον» του οικισμού θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη σωματείων, Εργατικών Κέντρων , Ομοσπονδιών, μαζικών φορέων, κομμάτων και δήμων.
Στις 20 Ιανουαρίου 2023 εχει προγραμματιστεί τετράωρη στάση εργασίας στη Λάρυμνα ,ενω θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στη διασταύρωση του Μαρτίνου.
Το Σάββατο 28/1 στις 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία, συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.
Το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ απευθύνει κάλεσμα προς τους συναδέλφους και τους αλληλέγγυους στον αγώνα των εργαζομένων για να παραμείνει ανοιχτή και δημόσια η επιχείρηση, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει μέχρι την υλοποίηση των αιτημάτων του.
Μπορεί οι δεσμευτικές προσφορές στους διαγωνισμούς της εκποίησης της ΛΑΡΚΟ να έχουν ανοίξει εδώ και 2 μήνες, αλλά η διαδικασία έχει κολλήσει.
''Οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται εδώ και 32 μήνες να κρατήσουν τη δουλειά και τα σπίτια τους απολύθηκαν και σύντομα θα αναγκαστούν να εγγραφούν στο ταμείο ανεργίας, ενώ η κυβέρνηση, που έχει μοιράσει υποσχέσεις, μπροστά στον καβγά των υποψήφιων επενδυτών συνεχίζει να τηρεί σιωπή και δεν προσδιορίζει τι ενέργειες θα γίνουν έτσι ώστε η ΛΑΡΚΟ να ξαναμπεί σε λειτουργία, σε μια περίοδο που οι τιμές του νικελίου είναι σταθεροποιημένες κοντά στις 30.000 ευρώ ανά τόνο'' τονίζει σε ανακοινωσή του το Σωματείο Εργαζομένων .
''Η κυβέρνησή μας ανακοίνωσε «το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, την απόλυση όλων των εργαζομένων και το άδειασμα των οικισμών». Η καθολική συμμετοχή των μελών μας στη Γενική Συνέλευση και η απόλυτη σύμπνοια στην εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου έδωσε την πρώτη απάντηση.
Δεν θα βγούμε από τις δουλειές μας, δεν θα βγούμε από τα σπίτια μας, δεν θα μας ξεριζώσουν από τον τόπο μας, δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει η ΛΑΡΚΟ.
Η Κυβέρνηση να πάρει εδώ και τώρα πίσω όλα όσα είπε. Είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει τη λειτουργία, όλες τις θέσεις εργασίας και να μας καταβάλει στο 100% αυτά που μας χρωστά μέσα από τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχει απέναντί μας''.



Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014


