Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Mε αισθητή την απουσία φορέων και πολιτών συνεδρίασε στην Άμφισσα το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Mε αισθητή την απουσία φορέων και πολιτών συνεδρίασε στην Άμφισσα   το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας . Το γεγονός αυτό εγινε αντικείμενο αρνητικών σχολίων και εντονης κριτικής των παρατάξεων της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας , επιρρίπτοντας ευθύνες για την εικόνα υποβάθμισης που παρουσίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο στο προεδρείο αλλά και στον ιδιο τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό . 

Οι επικεφαλείς των παρατάξεων μίλησαν για απρονοησία του προεδρείου να προσκαλέσει στην συνεδρίαση τους τοπικούς φορείς προκειμένου δοθείσης της ευκαιρίας να εκθέσουν τις απόψεις τους για τα τοπικά προβλήματα . 

 

 

 

 

 

 

“Εμείς εδώ πέρα συνεδριάζουμε εν κρυπτώ! Η ζώσα κοινωνία, οι σύλλογοι, οι φορείς, η αγορά που είναι; Τι ήρθαμε να πούμε στην Άμφισσα τότε σήμερα;”, ανέφερε σε έντονο ύφος ο Απόστολος Γκλέτσος και ζήτησε από το προεδρείο σε παρόμοια μελλοντική συνεδρίαση εκτός της έδρας της Περιφέρειας να υπάρχει προεργασία 15 μέρες πριν και να κληθούν οι φορείς να καταθέσουν προτάσεις για τα βασικά προβλήματα που τους απασχολούν, προκειμένου να συζητηθούν από την περιφερειακή αντιπροσωπεία.

“Οταν το περιφερειακό συμβούλιο επισκέπτεται έναν τόπο, σκοπός είναι να γίνεται γνώστης των προβλημάτων του τόπου αυτού και να δίνει λύσεις”, τόνισε η επικεφαλής της παράταξης ''Πατρίδα μας η Στερεά '' Κατερίνα Μπατζελή, για να προσθέσει σχετικά: “Έπρεπε οι φορείς του νομού να είναι προσκεκλημένοι. Πού είναι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας να μας πει ένα ευχαριστώ για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης; Το έργο γίνεται γιατί τα λεφτά βγήκαν με κοινή απόφαση όλου του περιφερειακού συμβουλίου και όχι μόνο της παράταξης της περιφερειακής Αρχής”. 

Τη θέση ότι έπρεπε να κληθούν να καταθέσουν προτάσεις στη συνεδρίαση οι φορείς και οι σύλλογοι του νομού εξέφρασε και ο Αντώνης Βούλγαρης από την  παράταξη “Ελεύθερη Στερεά”. “Από την απουσία του κόσμου αντιλαμβάνεστε το μειωμένο κύρος του περιφερειακού συμβουλίου. Κι εντάξει, οι εργαζόμενοι δουλεύουν, αλλά σε αυτό το νομό δεν υπάρχουν σύλλογοι και φορείς που να έχουν προβλήματα και να μας τα πούνε;” διερωτήθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης Τάσος Χρονάς , ενώ την ενοχλησή του  για την απουσία των φορέων και πολιτών εξέφρασε και ο περιφερειακός σύμβουλος  Χρήστος Δούρος . “Στη Φωκίδα συμβαίνει ένα  αξιοπερίεργο πράγμα . Όλοι βρίζουν γιατί τίποτα δεν γίνεται, αλλά όλοι είναι ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι. Ο καθένας ας φανταστεί γιατί συμβαίνει αυτό”, ανέφερε με νόημα ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος .

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός αναγνωρίζοντας οτι η απουσία φορέων και πολιτών δεν περιποιεί τιμή σε ενα κορυφαίο συλλογικό οργανο οπως είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς ,ζήτησε απο το προεδρείο στην επόμενη αποκεντρωμένη συνεδρίαση να υπάρξει πρόσκληση προς ολους .  “Είναι όντως ένα ζήτημα αυτό που θίγουν οι συνάδελφοι. Θα ζητούσα κι εγώ από το προεδρείο του συμβουλίου στην επόμενη αποκεντρωμένη μας συνεδρίαση να υπάρξει πιο ευρεία πρόσκληση”, σημείωσε από την πλευρά του ο Φάνης Σπανός.