Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Οργιάζουν οι φήμες για κρούσματα κορωνοϊού στο ΚΕΥΠ !

Οργιάζουν οι φήμες στη Λαμία για πολλά κρούσματα κορωνοϊού στο στρατόπεδο του ΚΕΥΠ. Όταν έφτασε στα γραφεία της εφημερίδας αυτή η πληροφορία, στην αρχή την αντιμετωπίσαμε με μεγάλη επιφύλαξη, γνωρίζοντας ότι τις μολύνσεις δεν τις διαπιστώνει ο κάθε τυχαίος στο δρόμο, αλλά εντοπίζονται ύστερα από τη διενέργεια των απαραίτητων δειγματοληπτικών ελέγχων.
Στη συνέχεια για να μάθουμε τι ακριβώς έχει συμβεί αρχίσαμε να επικοινωνούμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ΕΟΔΥ, Περιφέρεια, Δήμο. Η απάντηση που εισπράξαμε ήταν πως όλα αυτά που διαδίδονται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
“Αν υπήρχε έστω και ένα κρούσμα στη μονάδα θα είχε διαγνωσθεί από τους υγειονομικούς του ΕΟΔΥ στους ελέγχους που γίνονται τακτικά και αμέσως θα είχε ακολουθηθεί η γνωστή διαδικασία της απομόνωσης του νοσούντος και της ιχνηλάτησης των επαφών του”
ήταν η απάντηση που εισπράξαμε.
Επειδή η “πληροφορία - φήμη” αφορούσε το στρατόπεδο, επικοινωνήσαμε και με τον ίδιο τον Διοικητή του ΚΕΥΠ, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα. Αντίθετα, όπως μας είπε, γίνονται έλεγχοι καθημερινά και μέχρι σήμερα δεν έχουν διαπιστωθεί κρούσματα.
Ωστόσο οι πληροφορίες που φτάνουν στην εφημερίδα μας,  επιμένουν πως το πρόβλημα είναι υπαρκτό και θα πρέπει να διερευνηθεί από τις υγειονομικές αρχές.
Επειδή η πανδημία μας έχει κάνει όλους καχύποπτους και επειδή με τα θέματα της υγείας δεν μπορεί να παίζει κανείς, στα καθήκοντα των υγειονομικών αρχών είναι να ερευνήσουν το θέμα και να ενημερώσουν τον κόσμο για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

 

Διαβάστε περισσότερα στο φύλλο του Λ.Τ. της Πέμπτης 1/4.

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων