Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πανηγυρική Δοξολογία για την Εθνική Εορτή πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας

 

Πανηγυρική Δοξολογία για την  Εθνική Εορτή πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.Η  εκφώνηση του Πανηγυρικού Λόγου εγινε από την Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας και παραγωγό του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως Med κ. Αναστασία Ευαγγελοπούλου - Τσελή.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος  μετέβη  στο κενοτάφιο του Εθνομάρτυρα Αγωνιστή Αθανασίου Διάκου στην πόλη της Λαμίας, όπου τέλεσε  Επιμνημόσυνη Δέηση και φόρο  τιμής στον Ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου στην ομώνυμη πλατεία της Λαμίας.

          Το απόγευμα στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η εορταστική κεντρική μουσική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Λαμία από τους καθηγητές και μαθητές του Ωδείου της Μητροπόλεώς μας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ». Χαιρετισμό θα απευθύνουν, ο Δήμαρχος Λαμιεών κ. Ευθύμιος Καραΐσκος από τον Ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών από το κενοτάφιο του Αθανασίου Διάκου.

Κεκλεισμένων των θυρών τελέσθηκε την Τετάρτη  το βράδυ  Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός   της διπλής Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής επετείου από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στην καρδιά της λεβεντογέννας και αιματοβαμμένης Ρούμελης, τη Λαμία.

          Στον πανηγυρίζοντα και λαμπροφορούντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης , πλαισιούμενος από Ιερείς και διακόνους της πόλης, χοροστάτησε στον Εσπερινό, ο οποίος μεταδόθηκε απευθείας μέσω του τηλεοπτικού Σταθμού «Star Κεντρικής Ελλάδος», μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 fm) , με τον οποίο ήταν συνδεδεμένοι και άλλοι Ραδιοφωνικοί Σταθμοί της πόλεως και μέσω διαδικτύου.

          Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευχόμενος για την μεγάλη Εορτή προσέφερε την διακονία του Θείου Λόγου στον Άγιο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο.  Ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος ωμίλησε με θέμα: «Η Παναγία ως πρότυπο αληθινής ελευθερίας», μια ομιλία η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως για την επέτειο των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

         

          

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness