Παρών στις εκλογές δηλώνει ο Θέμης Χειμάρας μετά το Πάσχα η απόφαση!
• Στη δημοσιότητα το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τον έλεγχο στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του παραιτηθέντα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας
- Ο Θέμης Χειμάρας μιλά για σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του από τον ΣΥΡΙΖΑ
• Η Βασιλική Παλαιολόγου από τη Λοκρίδα η δεύτερη γυναίκα υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στη Φθιώτιδα
Στη δημοσιότητα δόθηκε από τον Θέμη Χειμάρα το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τον έλεγχο στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του -παραιτηθέντα - βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.
«Ο ελεγχόμενος κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας συμμετείχε το επίμαχο διάστημα 17-07-2019 – 31-12-2022 όντως βουλευτής, κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος στην εταιρεία ΘΕΜΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. – ΑΦΜ 99, η οποία είχε συναλλαγές με φορείς του Δημοσίου, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στους φορείς που αναφέρονται στο ως άνω άρθρο του Συντάγματος».
Και το πόρισμα συνεχίζει: “Δεν διαφαίνεται μη δικαιολογημένη αύξηση του κύκλου εργασιών της Θέμης Χειμάρας & ΣΙΑ ΕΕ λόγω συνάψεως συμβάσεων με το Δημόσιο, εκμεταλλευόμενη το αξίωμα του μετόχου και διαχειριστή της κ Θεμιστοκλή Χειμάρα, δηλαδή το αξίωμα του Βουλευτή.
Από την έρευνα και τα συγκριτικά στοιχεία από ανταγωνίστριες εταιρείες, δεν παρουσιάζονται σημαντικές αυξομειώσεις στον κύκλο εργασιών της εταιρείας, ο οποίος συνάδει με την τάση του ευρύτερου κλάδου και των ανταγωνιστών. Οι συμβάσεις με το Δημόσιο είναι αντίστοιχης αξίας με τους άτυπους τοπικούς ανταγωνιστές, ενώ για την πλειονότητα υπάρχουν πρωτόκολλα παραλαβής προμηθειών ή υπηρεσιών”.
Ο ελεγχος διενεργήθηκε από την Γενική Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής.
“Από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ και τα προσκομισθέντα στοιχεία διαφαίνεται ότι δεν επιβεβαιώνονται τα καταγγελλόμενα, όπως παρουσιάζονται στα δημοσιεύματα της δικογραφίας” υποστηρίζει ο κ. Χειμάρας και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπάθησε “να ανάγει μια τυπική ακούσια παράλειψή μου, για την οποία ανέλαβα την ευθύνη, σε σκάνδαλο”.
Ολόκληρη η δήλωση του Θέμη Χειμάρα:
“«Η σκευωρία κατέρρευσε, η αλήθεια πάντοτε νικάει». Από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ και τα προσκομισθέντα στοιχεία διαφαίνεται ότι δεν επιβεβαιώνονται τα καταγγελλόμενα, όπως παρουσιάζονται στα δημοσιεύματα της δικογραφίας. Είναι ξεκάθαρο ότι η απελπισμένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ανάγει μια τυπική ακούσια παράλειψή μου, για την οποία ανέλαβα την ευθύνη, σε σκάνδαλο, απέτυχε παταγωδώς.
Οι πολίτες της Φθιώτιδας αλλά και όλης της Ελλάδας αντιλαμβάνονται ποιοι λένε την αλήθεια και ποιοι συκοφαντούν και ψεύδονται αδιάντροπα, σπιλώνοντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Η αλήθεια πάντοτε νικάει.
Η υπόθεση για μένα δεν τελειώνει εδώ. Τώρα αρχίζει. Έχουμε μπροστά μας τις εθνικές εκλογές, στις οποίες θα κριθεί αν η χώρα μας θα πάει μπροστά ή θα κατρακυλήσει στο παρελθόν.
Σε αυτόν τον αγώνα θα είμαι στην πρώτη γραμμή και θα με βρίσκουν διαρκώς απέναντί τους οι συκοφάντες, οι σκευωροί και οι λαϊκιστές.
Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τους συνεργάτες και τους φίλους μου στη Φθιώτιδα, αλλά και φίλους σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι, σε όλο αυτό το δύσκολο διάστημα της άδικης ανθρωποφαγίας που επικράτησε, όντες απόλυτα σίγουροι για την ακεραιότητά μου, βρέθηκαν και παραμένουν συνεχώς στο πλάι μου”.
• Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τα πρόσωπα των νέων υποψηφίων βουλευτών, τα οποία δημοσιεύουμε αναλυτικά στη σελίδα 9 της εφημερίδας μας.
Στο ψηφοδέλτιο της Φθιώτιδας το νέο πρόσωπο είναι η καθηγήτρια Μαθηματικών Βασιλική Σίμου - Παλαιολόγου από τη Λοκρίδα.
Η κ. Παλαιολόγου έχει θητεύσει και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Λοκρών, ενώ ήταν και πρώην πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.
Μετά την εξέλιξη αυτή παραμένει κενή μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, την οποία διεκδικούν ο Θέμης Χειμάρας και ο Στέλιος Κανέλλος.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η τελική απόφαση του κόμματος αναμένεται να ανακοινωθεί μετά το Πάσχα.
Το πρωθυπουργικό γραφείο ήταν σε στάση αναμονής για το πόρισμα της έρευνας, ώστε να αποφασιστεί εάν ο Θέμης Χειμάρας θα επιστρέψει στο ψηφοδέλτιο της Φθιώτιδας.
Μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του ελέγχου και τη δήλωση του παραιτηθέντα βουλευτή ότι θα είναι παρών στις εκλογές, η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο εμφανίζεται ως επικρατέστερη προοπτική.
Σε περίπτωση που η απόφαση είναι διαφορετική, τη θέση του Θέμη Χειμάρα στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας θα πάρει ο δικηγόρος Στέλιος Κανέλλος.
Αναλυτικά το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Χειμάρα: