Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στη Λαμία βρίσκεται ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ

Στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τη Λαμία βρέθηκε  σήμερα ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια που ο Αμερικανός Πρέσβης επισκέπτεται την περιοχή μας και μάλιστα σε μια περίοδο που οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις εχουν ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μετά και την υπογραφή της γνωστής συμφωνίας με την οποία επεκτείνονται οι αμερικανικές βάσεις στη χώρα μας. Είχε προηγηθεί ανάλογη επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη τον Φεβρουάριο του 2019.

Ο Αμερικανός Πρέσβης συναντήθηκε το πρωί  με τον Περιφερειάρχη Στερεάς, Φάνη Σπανό , τον Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραίσκο και τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα στα γραφεία της Περιφέρειας , ενώ ακολούθησε  η επίσκεψη   στον Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών.

Στη συνέχεια ο Αμερικανός Πρέσβης  επισκέφθηκε  το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών,συνοδευόμενος απο τον  Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο.

Στο πρόγραμμα του Αμερικανού Πρέσβη είναι και η επίσκεψη σε δύο επιχειρήσεις της Στερεάς, στην CHIPITA στη ΒΙΠΕ Λαμίας και το εργοστάσιο ηλεκτρολογικών κατασκευών στη Χαλκίδα.

Στις δηλώσεις του ο Αμερικανός Πρέσβης εξέφρασε την ικανοποιησή του για την επισκεψή του στην Περιφέρεια Στερεάς και τη συναντησή  του με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό . Ο Αμερικανός Πρέσβης εξέφρασε και την θλίψη του για τις καταστροφικέ πυρκαγιές του καλοκαιριού στην Εύβοια . Οι καταστροφικές πυρκαγιές με επηρέασαν ψυχολογικά γιατί είχα επισκεφθεί την περιοχή και εκανα βόλτες με το ποδηλατό μου πριν τις φωτιές . Το σημαντικό είναι οτι λειτούργησε αποτελεσματικά το σύστημα και δεν είχαμε καθόλου θανάτους . Αμερικανοί ειδικοί επισκέφθηκαν την περιοχή και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τους υπουργούς της κυβέρνησης για τη διάσωση της περιοχής . Μοιράστηκα με τον κ. Σπανό ολο αυτό το σχέδιο για το πως μπορεί να γίνει η ανάκαμψη της Βόρειας Εύβοιας ''. 

Στη συναντησή του με τον Περιφερειάρχη Στερεάς , τον Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραίσκο και τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα , συζητήθηκαν και θέματα που εχουν σχέση με την τουριστική ανάπτυξη , την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και τις επενδύσεις που εχουν γίνει στην περιοχή απο μεγάλες εταιρείες , με τον Αμερικανό Πρέσβη να ευελπιστεί οτι μπορεί να υπάρξει μια πολύ παραγωγική συνεργασία στο μέλλον .

Ο Αμερικανός Πρέσβης είναι ενας φίλος της Ελλάδας αλλά είναι και ενας φίλος της Στερεάς Ελλάδας και τον ευχαριστούμε γι'αυτό '' δήλωσε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός . Στη συνεργασία μας αναπτύξαμε τα θέματα που ο ιδιος προανέφερε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα πολυδιάστατα προβλήματα που εχουν δημιουργηθεί στην Βόρεια Εύβοια . Παράλληλα μιλήσαμε για τον τουρισμό αλλά και για ολους τους κλάδους της οικονομίας και πως αυτοί αναπτύσσονται στη Στερεά Ελλάδα . Με την Αμερικανική Πρεσβεία συνεργαζόμαστε ηδη σε πέντε προγράμματα που αφορούν τον τομέα της εκπαίδευσης και της κοινωνικής συμπερίληψης αλλά και σε αλλους τομείς που παράγουν θετικά ωφέλιμα αποτελέσματα για τους συμπολίτες μας ''υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός . 

 

 

Φωτογραφίες

    

 

Απόψεις

Σε μια εποχή κατά την οποία η ζωή του ανθρώπου συντρίβεται και θυσιάζεται στον βωμό της υλικής ευδαιμονίας,της τεχνοκρατίας, του στείρου ωφελιμισμού και του άγονου...
randomness