Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στην τελική ευθεία ένα έργο που ταλαιπωρεί το Δήμο Λαμιέων από το 2011 Η Περιφέρεια Στερεάς χρηματοδοτεί με 6,8 εκ. ευρώ το ΧΥΤΑ του Δήμου Λαμιέων

Προγραμματική σύμβαση για την «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ Χ.Υ.Τ.Α. & ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΕΥΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ» υπέγραψαν σήμερα, Τρίτη 12 Ιουλίου 2022, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.
Την Προγραμματική σύμβαση συνυπέγραψε και ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδος Α.Ε. Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης είναι ο συντονισμός των δράσεων και ο καταμερισμός των αρμοδιοτήτων μεταξύ των τριών συμβαλλόμενων φορέων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί, προκηρυχθεί και υλοποιηθεί το εργο. 
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναλαμβάνει να καταβάλει προς τον «Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας Α.Ε» ποσό μέχρι 6.800.000 €, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας. Ο «Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε» αναλαμβάνει να διενεργήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την υλοποίηση του έργου: «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ Χ.Υ.Τ.Α. & ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΕΥΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ».Ο Δήμος Λαμιέων αναλαμβάνει να μεριμνά, μέσω των Τεχνικών Υπηρεσιών του, για την ορθή εξέλιξη του έργου, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη μελέτη.

 

Διαβάστε περισσότερα στο φύλλο του Λ.Τ. της Τετάρτης 13/7.