Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στο νέο σχήμα ο πρώην υπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος και ο πρώην Περιφερειάρχης Στερεάς Θανάσης Σκορδάς

• Στα σκαριά η δημιουργία μιας «νέας ΝΔ» πριν τις εκλογές - «Γαλάζια» στελέχη δυσαρεστημένα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη


Στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα στο χώρο της κεντροδεξιάς, κίνηση η οποία θα έχει και άρωμα Φθιώτιδας καθώς συμμετέχουν σε αυτή ο πρώην υπουργός και βουλευτής  Θανάσης Γιαννόπουλος και ο πρώην Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Σκορδάς.

Όπως λένε τα ίδια τα “γαλάζια” στελέχη, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί τους, επιδίωξη του νέου πολιτικού κόμματος θα είναι να αποσπάσει ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία, καθώς διαπιστώνουν μεγάλη δυσαρέσκεια στους πολίτες από την κυβερνητική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αρκετά πιθανό είναι να δημιουργηθεί ένα νέο κεντροδεξιό κόμμα, το οποίο θα προσπαθήσει να πάρει τις ψήφους που θα απωλέσει η Νέα Δημοκρατία λόγω της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του - υπό ίδρυση - νέου κόμματος είναι ότι αποτελείται εξ ολοκλήρου σχεδόν από πρώην στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που τα τελευταία χρόνια εκφράζοντας ανοιχτά τις διαφωνίες τους με την κυβερνητική πολιτική, έχουν αποστασιοποιηθεί και αποφάσισαν η διαμαρτυρία τους να εκφραστεί πιο δυναμικά με την δημιουργία πολιτικής κίνησης που θα διεκδικήσει την είσοδό της στη Βουλή.

Πρόκειται για στελέχη που προέρχονται απο την κεντροδεξιά παράταξη και την δεκαετία του 2000 έχουν διατελέσει υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς υπουργείων και Περιφερειάρχες.

Στην νέα πολιτική κίνηση φαίνεται ότι συνυπάρχουν μεταξύ άλλων, ο Σάββας Τσιτουρίδης, ο Θανάσης Γιαννόπουλος, ο Νίκος Καραχάλιος, ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Γιώργος Ορφανός, ο Θανάσης Σκορδάς και η Φεβρωνία Πατριανάκου.

«Από τις επαφές που κάνω με τους πολίτες στη Φθιώτιδα αλλά και σε άλλους νομούς διαπιστώνω ότι υπάρχει πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» δηλώνει στον “Λ.Τ.” ο πρώην υπουργός και βουλευτής Φθιώτιδας Θανάσης Γιαννόπουλος, ένας εκ των ιδρυτικών στελεχών του νέου πολιτικού κόμματος.  «Δημιουργήσαμε την κίνηση εδώ και πάρα πολύ καιρό και τώρα διαπιστώνουμε ότι έχει μεγάλη ανταπόκριση από την κοινωνία. Υπάρχει μια σειρά ανθρώπων, παλιών στελεχών από το χώρο της ΝΔ και όχι μόνον, από το χώρο της κεντροδεξιάς με τους οποίους έχουμε μια συναντίληψη» σημειώνει ο κ. Γιαννόπουλος.

Αν και ο πρώην υπουργός δεν θέλησε να προβεί σε περισσότερες αποκαλύψεις, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των “γαλάζιων” στελεχών στα πλαίσια της προετοιμασίας για την ανακοίνωση του νέου κόμματος.

Εγκυρες πηγές, μάλιστα, αναφέρουν ότι επικεφαλής αυτού του νέου πολιτικού κόμματος, της νέας δεξιάς όπως λέγεται, θα είναι ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος. Η πρώτη κοινή εμφάνιση των γαλάζιων στελεχών που κινούνται πλέον στα δεξιά της Ν.Δ. έγινε στη Θεσσαλονίκη. Δύο εικοσιτετράωρα πριν ξεκινήσει το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.
Το θέμα εκείνης της συνάντησης ήταν “η Ελευθερία του Τύπου και ο ρόλος της για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή”, αλλά ο σκοπός της ήταν να περάσει ένα πολιτικό μήνυμα.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο πρώην υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς ως επικεφαλής της πολιτικής κίνησης «Ρ.ΕΥ.Μ.Α.» που αποτελείται από περίπου 200 στελέχη σε όλη την Ελλάδα, οι πρώην υπουργοί Σάββας Τσιτουρίδης (πρόεδρος του κόμματος «Έλληνες Ριζοσπάστες»), Αργύρης Ντινόπουλος και Νίκος Νικολόπουλος (πρόεδρος στο «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα») που αποτελούσαν τον πυρήνα των περίφημων «λοχαγών» την περίοδο της πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, οι πρώην υπουργοί Πάνος Παναγιωτόπουλος και Θανάσης Γιαννόπουλος, η πρώην βουλευτής της ΝΔ, Κρινιώ Κανελλοπούλου, οι πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ Βασίλης Καπερνάρος και ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας επί Κώστα Καραμανλή, Νίκος Καραχάλιος.

Μένει να φανεί εάν η σημερινή εκδήλωση στην Αθήνα θα είναι η απαρχή μιας ενοποιητικής προσπάθειας του μεγαλύτερου κομματιού της λεγόμενης “λαϊκής Δεξιάς” με σκοπό την εμφάνισή τους με υποψηφιότητες και ψηφοδέλτια και στο δικό μας νομό, τη Φθιώτιδα, διεκδικώντας την είσοδό τους στην επόμενη Βουλή. ­

 

 

    

 

randomness