Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τον διαχωρισμό έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι υγειονομικοί του Νοσοκομείου της Λαμίας κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ. Οι υγειονομικοί αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά του κορoνοϊού, η οποία οδηγεί τους ανεμβολίαστους σε αναστολή εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι υγειονομικοί πραγματοποίησαν  στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00 και είχαν δώσει ραντεβού στις 11:00 το πρωί στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου.  

"Λέμε ναι  στο εμβόλιο – όχι  στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τον διαχωρισμό" φώναξαν γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Για μια ακόμη φορά τόνισαν ότι «... δεν είναι ενάντια στον εμβολιασμό αλλά αντιτίθενται στην υποχρεωτικότητα και τον διαχωρισμό που επιχειρείται …» .

Επεσήμαναν ακόμη ότι οι εργαζόμενοι και οι υγειονομικοί ήταν αυτοί που όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορονοϊό και το να απομακρυνθούν από τις δουλειές τους όσοι και όσες δεν εμβολιάζονται, όχι μόνο παραβιάζει το δικαίωμα του ανθρώπου στην εργασία αλλά δημιουργεί και πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων όλης της χώρας, σε μια δύσκολη περίοδο και με δεδομένες τις ελλείψεις σε προσωπικό που υπάρχουν. 

Εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου και του νοσηλευτικού προσωπικού κατηγόρησαν τη κυβέρνηση για την απόφαση που πήρε, ζήτησαν την στήριξη των τοπικών Βουλευτών και της αυτοδιοίκησης, ενώ υπεραμύνθηκαν του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας.Οι επίσημοι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων τάχθηκαν υπέρ του εμβολιασμού, αλλά κατά της εφαρμογής του μέτρου της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων, που - όπως υποστηρίζουν - θα έχει ως συνέπεια τη δυσλειτουργία του συστήματος υγείας.

Υπολογίζεται ότι αν δεν αλλάξει κάτι, στις 2 Σεπτεμβρίου 10.000 υγειονομικοί (γιατροί, νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ) θα τεθούν σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών.

 

    

randomness