Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τα νέα της γραφεία εγκαινίασε η ΑΝΔΙΑ Στερεάς και Θεσσαλίας

Τα νέα σύγχρονα γραφεία της εγκαινίασε σήμερα το μεσημέρι η Αναπτυξιακή Διαχειριστική Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας στο 2ο χλμ ΝΕΟ Λαμίας -Αθηνών . Στην τελετή των εγκαινίων τον αγιασμό εκανε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών , ευχόμενος στη Διοίκηση και το προσωπικό της ΑΝΔΙΑ ευόδωση ολων των προσπαθειών ωστε να εξασφαλιστεί το μέγιστο δυνατό οφελος για την κοινωνία . Ο πρόεδρος της ΑΝΔΙΑ Θανάσης Κυρίτσης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των φορέων που παραβρέθηκαν στη τελετή των εγκαινίων για την πολύ καλή συνεργασία που εχουν για την αξιοποίηση των πόρων των προγραμμάτων που αφορούν την επιχειρηματική ανάπτυξη , ενω τόνισε πως η εσωτερική υποδομή που εχει δημιουργήσει η Αναπτυξιακή Εταιρεία , περιλαμβάνει ολες τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές , προκειμένου να λειτουργούν αριστα οι κεντρικές και περιφερειακές μονάδες . Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του πως η ΑΝΔΙΑ κατάφερε να σπάσει ενα στερεότυπο που καλλιεργούνταν ολα τα προηγούμενα χρόνια , σύμφωνα με το οποίο οι αναπτυξιακές εταιρείες στην Ελλάδα ηταν κάποια τερατουργήματα που πρόσφεραν μηδαμινό εργο . Η ΑΝΔΙΑ , είπε ο κ. Σπανός μέσα απο το σημαντικό εργο της και κινητοποιώντας το δυναμικό της Περιφέρειας Στερεάς κατάφερε να διαχειρίζεται με επιτυχία ολα τα αναπτυξιακά προγράμματα  του ΕΣΠΑ και να αποτελεί σήμερα το πιο σύγχρονο εργαλείο προώθησης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην περιοχή .

Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Ηλίας Σανίδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Δελμούζος, οι Αντιδήμαρχοι Λαμίας Δημήτρης Κυρίτσης και Δημήτρης Τζούφλας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θανάσης Λυκόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της ΑΝΔΙΑ Κώστας Τζούφλας, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, ο Κώστας Σταϊκούρας, πατέρας του υπουργού Οικονομικών και οι εργαζόμενοι της ΑΝΔΙΑ.

Η ΑΝΔΙΑ ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2001  ως εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα απο τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια και τις Αναπτυξιακές Εταιρείες των νομών της Στερεάς Ελλάδας . Απο το 2009 αποτελεί εταίρο του ΕΦΕΠΑΕ ( Ενδιάμεσος Φορέας Επιχειρησιακών  Προγραμμάτων  Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας) και στο πλαίσιο αυτό διαχειρίζεται προγράμμτα κρατικών ενισχύσεων . 

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΔΙΑ : 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κυρίτσης Αθανάσιος, εκπρόσωπος του ΕΒΕ Φθιώτιδος

 

 Διευθύνων Σύμβουλος

Μώρος Νικόλαος-Ανδρέας, εκπρόσωπος του ΕΒΕ Εύβοιας

 

Αντιπρόεδρος ΔΣ

Κουδούνης Νικόλαος, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας 

 

ΜΕΛΗ

Κούκουζας Ευάγγελος, εκπρόσωπος της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΕ

Μαργαρίτης Νικόλαος – Ιωάννης, εκπρόσωπος της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΕ

Ζωγράφος Ιωάννης, εκπρόσωπος του ΕΒΕ Φθιώτιδας

Στάικος Κωνσταντίνος, εκπρόσωπος του ΕΒΕ Βοιωτίας

Τσάμπρας Χρήστος, εκπρόσωπος του ΕΒΕ Ευρυτανίας

Αυγερινός Βασίλης, εκπρόσωπος του ΕΒΕ Φωκίδας

Κριτσόβας Δημήτριος, εκπρόσωπος της Φθιωτικής Αναπτυξιακής ΑΕ

Φωτογραφίες